ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda 24 bin kişinin katılımı ile yapılan kitap okuma denemesinde dünya rekoru kırıldı.

13.5.2011

24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda yapılan denemede, aynı anda aynı yerde aynı kitabı okuyan en kalabalık topluluk dünya rekoru 23 bin 822 kitapseverin katılımıyla Victor Hugo’nun ünlü Sefiller Romanı okunarak kırıldı.

Malatya rekor kırdı

İlki geçen yıl 15 bin 440 kişiyle Mersin’de gerçekleştirilen ’Aynı yerde ve aynı anda Dünya Kitap Okuma Rekoru’ etkinliği bu yıl Guines Rekorlar Kitabı yetkililerinden gelen istek doğrultusunda Malatya’da ’Aynı yerde aynı anda ve aynı kitabı okuma’ rekoru olarak Guinnes Rekorları Kitabı’na girecek.

23 BİN 822 KİŞİYLE REKOR

Malatya’da okuma rekor denemesine 23 bin 822 kişinin katıldığı belirlendi. Malatya Okuyor Kampanyası Komitesi yetkilileri, stada girilirken her kişiye verilen biletin kutulara atılmasıyla ve bunların sayılmasıyla rakamın ortaya çıktığını vurguladılar.Okuma rekor denemesinin, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na alınıp alınmayacağının, gerekli incelemelerin yapılmasından sonra açıklanacağı kaydedildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.5.2011 00:07:05
"Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor. Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor."
Almanya'da kitap okuma oranı azaldığında hemen okuma kampanyaları başlarmış.
Demek ki güzel ülkemizde de artık bu bilinç oluştu. demek ki kitap okumadaki yetersizliğimizi artık bir hastalık olarak görmeye başladık. işte bu kampanyaların amacı bu: insanları kitap okumaya özendirmek.
Selam ve muhabbetle..


Mesaj Yaz 13.5.2011 11:14:02
Evet ben de bu etkinliğin içindeydim.
Etkinliğe 950 öğrenci ve 100 öğretmenle katıldım. Herkesin yapamayacağı bir etkinlik. Katılanları kutluyorum.
Ancak bir fıkrayı anlatmadan geçemeyeceğim.
Zamanın birinde maharetli birini padişaha anlatmışlar. Getirin görelim der.
Adam elindeki ipliği l metre ilerideki iğneye saplar. Padişah sorar. Ne kadar sürede öğrendin bunu.
6 yılımı verdim deyince adamlarına der ki padişah:
Bu adama bir kese altın verin, daha sonra falakaya yatırıp 40 sopa vurun.
Adamlar anlam veremeyip sorarlar. Ne için böyle diye...
Bunu her adam yapamaz, hüneri için l kese altın verdim. Ancak işe yaramayan bu hünere 6 yılını boşa harcadığı için 40 sopa...
Selam ve muhabbetle...



Yorum Yapın

24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.