ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun

Çocuk olmayı özlediğimiz ve en mutlu güzel bayramlarımızdan birini daha yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun.

23.4.2011

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun

Büyük önder Atatürk’ün bize armağan ettiği en güzel bayram. Çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocuklarına da armağan olmuş en mutlu günlerimizden biri.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO’nun 1979’u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır. Günümüzde bayrama bir çok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca 1933’te Atatürk’le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

Bakalım bu akşam televizyon kanallarındaki haberlerde çocuklarımızın neler yaptığını göreceğiz. :)) Allahtan çok akıllı, zeki çocuklarımız bazen büyüklerden çok daha cesaretli ve duyarlı kararlı konuşmaları ile bizlere bile ders veriyor.

Birbirimize daha fazla kenetlendiğimiz bu güzel günlerimizi daha değerli kılmak için elimizden geleni yapan bir ülke olmaya devam ederiz umarım. Dün haber kanallarında Adapazarı’nda bir çocuğun meydanda yapılmış bir Atatürk heykeline trmanışını ve heykeli öptüğü anları saniye saniye gösterdi. O güzelliği yiyesim geldi. Küçücük bir çocuk bile vatanının önderini böyle severken ve takdir ederken biz de atalarımızdan bize kalan güzelliklere sahip çıkalım.

Bölünmez, ayrım yapmayan, cahilliğinden kurtarılmış bir ülke için elele verelim.


Bayramımız kutlu olsun.


İnternette dolaşırken çok kısa ama çok anlamlı bir şiire rastladım. Hepimize armağan olsun.


Saygımla.

banukalyoncu


23 NİSAN

Şu 23 Nisanda,
Doğdu Millet Meclisi.
İşte o gün her yanda,
Yükseldi Türkün sesi,

Bunu her yıl çocuklar,
Kutlayalım sevinçle,
Egemenlik de yaşar,
Hep verirsek el ele.

SABRİ CEMİL YALKUT

Yorumlar
"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.