ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şiir, bir düş görmek gibi

Mustafa Özçelik’in Bir Nokta’da yayınlanan şiirleri bir kitapta toplanmıştı.

11.4.2011

Şiir, bir düş görmek gibi

Sokaklar, meydanlar, açık hava reklamları, hınca hınç dolu otobüsler, vizeler, finaller, ankesörlü telefonlar, egzoz gazları, siren sesleri, yakılan evlilik cüzdanları, hastane koridorlarında atılan voltalar… Bütün bu hengâmeden sıyrılıp ‘bir ırmak düşü’ne, kalbin en yalın haline uyanmak ister misiniz?

Mustafa Özçelik, şiirlerini en son 2006’da ‘Aşk ve Niyaz’ isimli kitabıyla yayınlamıştı. Aradan geçen yıllarda okurları Mustafa Özçelik’in artık şiir kitabı yayınlayıp yayınlamayacağını merak ediyorlardı. Ve nihayetinde Özçelik’in ‘Bir Irmak Düşü’ adlı şiir kitabı çıktı.

Bir ırmak düşü

Bir Irmak Düşü’nde Mustafa Özçelik’in Bir Nokta dergisinde şimdiye kadar yer almış şiirleri bulunuyor. 67 şiirin yer aldığı kitapta aşktan yanılgıya pek çok duyguya bezenmek mümkün. Özçelik’in şiirlerinde en dikkat çeken ve bence okuru kendisine teslim alan şey şairin dilindeki duruluk. Özçelik, belki de ‘kaderin esrarlı ritmine’ uyarak yazdığı için sözdeki bu yalınlığı, temizliği yakalayabilmiş.

Ne söyler ‘Bir Irmak Düşü’?

Mustafa Özçelik’in dilinin saflığı ile şiirlerinin akış yönü öyle bir uyum yakalamış ki bu akışta mısralara kapılıp gitmemek mümkün değil. Acıyı bile öyle duru bir söyleyişi var ki Özçelik’in, sanki şair her şeyi kalbinde süzmüş, arındırmış bütün yanılgıları kendinden öyle kaleme almış şiirlerini. Şöyle diyor mesela Mustafa Özçelik, ‘Her şey siyah aşk beyaz.’ Mesela ‘Seni yaşayıp seni anlatsam/Böylece çiçek açsa dudaklarımda’ diyor Niyaz Makamı isimli şiirinde. Ve şiirin en arınmış halini sunuyor okurlarına.

Şiirde duruluğu özlemişiz

Mustafa Özçelik’in şiire ara verdiği bu uzun süreçte, ‘Bir Irmak Düşü’ nü okuyanlar, şiirde duruluğu özlediklerini fark edecekler. Mustafa Özçelik bir daha şiire bu kadar ara verir mi bilinmez; ama şiirindeki bu içtenlik ve arınmışlık okurlarını peşinden hiç ayırmayacağa benziyor.

Yorumlar
"Şiir, bir düş görmek gibi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şiir, bir düş görmek gibi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.