ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sultan Ahmet 10 kutsal yerden biri

Dünyanın kutsal 10 yeri listesinde, Sultan Ahmet Camisi de yer aldı.

22.3.2011

Sultan Ahmet 10 kutsal yerden biri

İtalyan La Stampa gazetesinin yayımladığı dünyanın kutsal 10 yeri listesinde, Sultan Ahmet Camisi de yer aldı.

Gazetenin internet sitesinde çıkan fotoğraflı haberde, ilk sırada bulunan ve içindeki çiniler nedeniyle "Mavi Cami" olarak da anılan Sultan Ahmet Camisi’nin 17. yüzyıl İslam mimarisinin bir başyapıtı olduğu belirtildi. Sultan I. Ahmet’in "büyüklük düşkünlüğü"nün bir ürünü olduğu ifade edilen caminin, "tefekkür telkin edici iç mekanını muhteşem renk oyunlarıyla aydınlatan 260 cam sayesinde minareler, kolonlar ve kemerler arasında ışıldadığı" kaydedildi.

Listede, İtalya’nın Umbria bölgesinde bulunan ve Aziz Assisili Francesco ile takipçilerinin dua etmek ve düşünmek için gittikleri küçük bir inziva yeri olan Eremo delle Carceri; Kudüs’teki Ağlama Duvarı; Japonya’nın Osaka kenti yakınlarındaki Koyasan Budist Tapınağı; Bankok’taki en eski Budist tapınağı olan Wat Pho; 4000 yıllık tarihiyle dünyanın en eski kentlerinden olan Ganj Nehri kıyısındaki "sonsuzluk şehri" Varanasi; Arjantin’de karnında bebeğiyle çölde aşkı uğruna ölen bir kadına adanmış olan El Santuario por Difuntos Correa; Bali Adası’ndaki Pura Besakih Tapınağı; Avustralya’da bulunan ve dünyadaki en büyük taşı olduğu kabul edilen Ayers Kayası (Uluru) ve Yunanistan’da, yamaçlarında 20 manastırı barındıran Atos Dağı, diğer adıyla "Kutsal Dağ" da yer aldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.3.2011 17:21:10
Gözdemiz, İstanbulun sembolü, muhteşem bir eser. Vücuda getirenlerin tümüne Allahtan rahmet diliyorum.


Yorum Yapın

Sultan Ahmet 10 kutsal yerden biri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.