ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uzaktaki Köyün Şairi 110 Yaşında

Orda Bir Köy Var Uzakta şiiriyle zihinlerde yer edinen Cumhuriyet dönemi şair ve yazarı Ahmet Kutsi Tecer, doğumunun 110. yılında özel bir etkinlikle anılacak.

8.2.2011

Uzaktaki Köyün Şairi 110 Yaşında

Orda Bir Köy Var Uzakta şiiriyle zihinlerde yer edinen Cumhuriyet dönemi şair ve yazarı Ahmet Kutsi Tecer, doğumunun 110. yılında özel bir etkinlikle anılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından organize edilen anma programına, usta şairin kızı ve devlet tiyatrosu sanatçısı Leyla Tecer de katılacak.

12 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik, ünlü şaire ait fotoğraflardan ve bazı şahsi eşyalarından oluşan sergi açılışıyla başlayacak. Ahmet Kutsi Tecer’in hayatından kesitlerin aktarılacağı belgesel film gösterimiyle devam edecek olan etkinlikte şairin tüm yönleriyle ele alınacağı bir panel de gerçekleştirilecek.

Ahmet Özdemir ‘in yöneteceği panelde Doç Dr. Metin Turan, Ahmet Kutsi Tecer’in sanatı ve şiir anlayışını, Sabri Koz, Türk Halk Bilimiyle ilgili çalışmalarını, kızı Leyla Tecer ise Ahmet Kutsi Tecer’in tiyatroları ve babasıyla olan hatıralarını anlatacak.


Katılımcılara Ücretsiz Kitap Hediye Edilecek!

Panel sonunda katılımcılara, Dr. Ferhat Aslan tarafından hazırlanan “Doğumunun 110. Yılında Ahmet Kutsi Tecer” adlı kitap hediye edilecek. Söz konusu kitapta Ahmet Kutsi Tecer’in şiirlerinden, yazılarından seçmeler, sanatını değerlendiren makaleler, vefatının ardından yazılanlar ve bugüne dek yayınlanmamış fotoğrafları yer alıyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 14.2.2011 03:37:19
Yorumlar ve şiir gerçekten çok güzeldi.
Unutulmaz ORDA BİR KÖY VAR...ALLAH RAHMET ETSİN


Mesaj Yaz 11.2.2011 20:28:10
“Orada bir köy var, uzakta/O köy bizim köyümüzdür/Gezmesek de, tozmasak da/O köy bizim köyümüzdür”....
.........................
Ya şimdi o köy satış da...

Bir köy var uzakta o köy bizim köyümüz değilmiydi? baba........ DİYE SORACAK BİR GÜN ÇOCUĞUN SANA..
bu günleri görmedi rahmetli usta,yaşasaydı mutlaka böyle derdi bu gidişata..


Mesaj Yaz 10.2.2011 20:16:32
Büyük şair...

Saygıyla anıyorum...
Nur içinde yat...


Mesaj Yaz 10.2.2011 19:00:38
Acaba kaç kişi biliyor ki...Şiirini ezbere bilenlerin yazanının kim olduğunu...?
Hatırlanmak ve unutulmamak bir sanatçının en büyük zenginliği.
Allah Rahmet Eylesin.
Saygıyla anıyorum geçmiş değerimizi.@@@


Mesaj Yaz 9.2.2011 15:45:24
Orda bir köye var uzakta...Hayatımda okuduğum en anlamlı şiirlerden biri. Şiire yapılan beste de bir o kadar etkileci ve şiirin hafızalarda kalmasına çok büyük katkısı olduğunuı düşünüyorum.
Allah rahmet eylesin şairimize..Bir daha gelmeyecek o dönemin ustaları ve üstatları...



Yorum Yapın

Uzaktaki Köyün Şairi 110 Yaşında ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.