ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mevlânâ'nın 'gel' çağrısı rekora koşuyor

"Ne olursan ol yine gel" diyerek asırlar önce hoşgörüye davet eden Mevlânâ'nın müzesi ziyaretçi rekoruna koşuyor. Mevlânâ'nın müzesini 2010 yılı içerisinde ziyaret edenlerin sayısı tarihi bir rakama ulaştı...

7.2.2011

Mevlânâ'nın 'gel' çağrısı rekora koşuyor

Fikirleri ve hoşgörü anlayışıyla dünyanın birçok ülkesinde tanınan İslam düşünürü Mevlânâ’nın müzesini 2010 yılı içerisinde ziyaret edenlerin sayısı 2 milyonu geçti. Konya İl Kültür Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, müzeyi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl biraz daha arttığını söyledi.

Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı 7-17 Aralık tarihleri arasında toplam 52 bin 500 yerli ve yabancı turistin müzeyi ziyaret ettiğine dikkat çeken Çıpan, müzeyi en çok gezen yabancı turistlerin Japonlar olduğunu belirtti. Mevlânâ’yı anma törenleri, yayımlanan kitaplar ve tanıtım faaliyetleri sayesinde her geçen yıl ziyaretçi sayılarında gözle görünür bir artış olduğunu kaydeden Çıpan, 2010 yılı içinde 442 bin 445 yabancı turistin geldiği söyleyerek, yabancı turist sayısının geçen yıla oranla yüzde 35 arttığını ifade etti.

Mevlânâ Müzesi’nin Türkiye’de en çok ziyaret edilen müze sıralamasında üçüncü sırada olduğunu hatırlatan Konya İl Kültür Müdürü, "Dünyanın dört bir yanından insanlar akın akın sevgi ve barış mesajlarının kaynağı olan Hz. Mevlânâ’yı merak ediyor, onun hayatını okuyup ziyaretine geliyor." dedi. Konya-Ankara arasında yakında başlayacak olan Yüksek Hızlı Tren seferlerine de işaret eden Çıpan, bu sayede ziyaretçi sayısının daha da artmasının beklendiğini dile getirdi.

Yorumlar
"Mevlânâ'nın 'gel' çağrısı rekora koşuyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mevlânâ'nın 'gel' çağrısı rekora koşuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.