ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa'yı Anlatacak

Dünyaca ünlü piyanist bestecimiz Tuluyhan Uğurlu, 26-29 Ocak tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek 'Bursa Günleri'nde, müzik ve görüntülerle Bursa'yı anlatacak.

27.1.2011

Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa'yı Anlatacak

Bursa Belediyeler Birliği, Bursa Osmangazi Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenledikleri Brüksel Bursa Günleri’nin ikinci gecesinde 27 Ocak akşamı sahneye çıkacak olan Uğurlu, Brüksel’in en eski tarihi binalarından 230 yıllık Concert Noble’de vereceği konserde Bursa için yazdığı eseri ilk kez seslendirecek. Konserin devamında ise Anadolu kültürünü anlattığı ’Güneş Ülke Anadolu’ isimli performansını gerçekleştirecek.

Türkiye’den Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Eski Dışişleri Bakanı ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye-AB Karma Parlamentosu üyeleri, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Belediyeler Birliği’ne üye 17 Belediye Başkanı, meclis üyeleri, sanatçı ve akademisyenler ile çok sayıda gazetecinin katılacağı etkinliğin Avrupalı konukları ise Avrupa Birliği parlamenterleri, konsolosluklar, turizm sektörünün önde gelen isimleri olacak.

Brüksel’de ’Bursa’da Zaman’ ve ’Güneş Ülke Anadolu’ isimli çalışmalarını piyanonun yanında, kaval, viyola, yaylı tambur, elektrogitar ve vurmalı ensrümanlardan oluşan kendi müzik topluluğu ile birlikte seslendirecek olan Tuluyhan Uğurlu, Bursa’nın sanat yaşamında ayrı bir yeri olduğunu vurguluyor:

’Henüz Viyana Müzik Akedemisi’nde öğrenciyken tatillerde Bursa’ya gelir, tatilimi buradaki dostlarımla birlikte geçirirdim. Türkiye’de ilk konserlerimi Bursa’da vermiştim. Bursa eskiden kalan güzellikleri bugüne taşır. Mekanları mekan yapan insanlar, insanları insan yapan taşıdıkları felsefelerdir. Bursa Türkiye’nin felsefesini en iyi anlatan kentlerin başında gelir. Bizler orada sanatımızla Bursa´nın değerlerini anlatırken aslında Türkiye´nin güzelliklerini, renklerini birlikte sunacağız. Bursa birçok şehrin ulaşamayacağı değerlere sahip, hem tarihi hem de Anadolu aydınlanmasına kattığı değerlerle büyük bir kenttir:’

Yorumlar
"Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa'yı Anlatacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa'yı Anlatacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.