ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan, hizmetçi arıyor demektir. CENAP ŞAHABETT Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sinan Çetin'in Kağıt filminin galası yapıldı

Sinan Çetin'in yönettiği, Öner Erkan, Ayşen Gruda, Zeynep Beşerler ve Asuman Dabak'ın oynadığı ''Kağıt'' filminin galası yapıldı.

13.1.2011

Sinan Çetin'in Kağıt filminin galası yapıldı

GMall’da düzenlenen galaya katılan Ayşen Gruda, filmde, 1977 yılında bir izin yüzünden bir ailenin darmaduman oluşunun anlatıldığını söyledi.

Gruda, filmde, mağdur olmanın ötesinde, bir ailenin sadece bürokrasiden dolayı paramparça olduğunu ifade ederek, ’’Bir imza, bir bürokratik işlem yüzünden anne, baba ve çocuklar akla gelmeyecek kadar kötü günler yaşıyor. Aslında bugün de aynı şekilde, değişen bir şey yok. Bugün bilgisayarlar var ama yine bürokratik işlemler çok seri şekilde hallolmuyor. Yine devlet dairelerindeki o biriken dosyaları görüyorsunuz’’ diye konuştu.

Rolüyle ilgili de bilgi veren Gruda, herhangi bir Türk annesi gibi, bütün evlatlarını büyütmüş, artık onların mürüvvetini görmeyi bekleyen bir anneyi canlandırdığını belirterek, ’’Anne, kızlarını evlendirmiş, oğlu da artık üniversiteyi bitirmiş ve bir meslek sahibi olacakken bütün hayalleri yarıda kalıyor. Bence filmin en trajik karakteri de zaten bu anne. Tam rahat edecekken evlatlarıyla, kocasıyla, hayatının sonunda mutlu bir yaşam sürecekken darmadağın oluyor’’ dedi.

Filmin seyirciden çok olumlu bir tepki alacağına inandığını belirten Gruda, bütün annelerin yanında olacağını ve aynı hisleri paylaşacağını, filmdeki annenin Türk annelerinin hepsinin bir karmasını olduğunu söyledi.

Öner Erkan da böyle bir projede yer almanın oyuncu olarak kendisini tatmin ettiğini belirterek, filmin mesajının çok da siyasi bir platforma çekilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Erkan, sonuçta bir filmle bazı şeylerin değişmeyeceğine dikkati çekerek, bugüne kadar çekilen birçok ciddi filmin de toplumları değiştirmeye yetmediğini söyledi.

Filmin bazı soru işaretleri bırakacağına ve insanları bu anlamda düşünmeye iteceğine inandığını dile getiren Erkan, bu filmin kendisi için de keyifli bir çalışma olduğunu belirtti.

Galaya, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Oral Çalışlar, Taha Akyol, Eyüp Can, Serdar Erener, Nil Karaibrahimgil, Ali Ağaoğlu ve Erol Aksoy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

’’Kağıt’’, 14 Ocak Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Pinema Film dağıtımıyla Plato Film tarafından vizyona çıkarılan filmin konusu şöyle:

’’Emrah, ilk sinema filmini çekmeye çalışmaktadır. Babası Mehdi Bey, Emrah’ın eczacı olacağına inanıyordur. Arkadaşları ve annesi Şahane Hanım’ın da desteğiyle para bulan Emrah’ın karşısına bürokrasinin çarkları çıkar. Hayalleriyle Emrah arasında, sansür kurulu başkanı Müzeyyen Hanım’dan alacağı son bir imza kalmıştır. Ama bu kolay olmayacaktır. Resmi otoritenin karşısına dikilen Emrah’ı hiç de hoş olmayan gelişmeler beklemektedir.’’

Yorumlar
Mesaj Yaz 16.1.2011 15:26:41
"...Galaya, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Oral Çalışlar, Taha Akyol, Eyüp Can, Serdar Erener, Nil Karaibrahimgil, Ali Ağaoğlu ve Erol Aksoy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı."

Bunları bir araya getiren güç, başımıza bütün belaları açan güçtür. Özellikle Ağaoğlu ve Aksoy'un olması kapitalizm, emperyalizm ve sömürgeciliğin keşif kolunu daha net görmemize yarıyor.



Mesaj Yaz 14.1.2011 18:48:08
merak ettim filmi


Yorum Yapın

Sinan Çetin'in Kağıt filminin galası yapıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.