ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sefil Selimi mezarı başında anıldı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ünlü yazar ve şair halk ozanı Sefil Selimi ölümünün yedinci yılında mezarı başında sevenleri tarafından dualarla anıldı.

30.12.2010

Sefil Selimi mezarı başında anıldı

Şarkışla Yıldırım Mahallesi mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma törenine Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İlçe Müftüsü Abdullah Cingöz, Sefil Selimi’nin çocukları ve çok sayıda seveni katıldı.

Anma töreni Sefil Selimi’nin biyografisinin okunması ile başladı. Şarkışlalı şair Âşık Hüroğlu’nun Sefil Selimi için okuduğu şiirle devem eden anma töreninde konuşma yapan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, "Ozanlar ve Âşıklar şehri Şarkışlamızın yetiştirmiş olduğu ozanlarımızdan biri de Âşık Sefil Selimi’dir. Âşıklar geleneği yüzyıllardır sürüp gelen Orta Asya’dan günümüze dek gelen en değerli kültür hazinelerimizden birisidir. Türk kültürünün derinliklerine inildiğinde en büyük ozan Dede Korkuttur. Dede korkut elinde kopuzu dilinde sözü devletin ve milletin hep sesi ve özü olmuştur. Türklerin gittikleri yerlere götürdükleri en önemli varlıkları dili ve kültürüdür." dedi.

Kaymakam Abdullah Uçgun, " Şarkışla herhalde Türk kültürünün Türk insanının Türk toplumunun yetiştirmiş olduğu ozanların en çok yaşadığı bir ilçe olarak düşünüyorum. Âşık kültürü Türk kültürünün olmazsa olmazlarındandır. Türk kültürünü geçmişten günümüze taşıyan ozanlar olmuştur. Onlara yaşadığı zamanda veremediğimiz değeri en azından öldükten sonra vermemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Anma töreni ilçe müftüsü Mehmet Cingöz’ün yaptığı dua ve mezara çiçek sunma ile son buldu. Törene katılan ozanın küçük kızı Hülya Çayır, Belediye Başkanı Kasım Gültekin den babasını anısını sürekli yaşanması için bir caddeye isminin verilmesini istedi. Gültekin, bu çalışmanın Şarkışla’da bunan tüm ozanların isimlerini yaşatma adına böyle bir çalışma yapılacağını söyledi. Sevdikleri tarafından Seliminin mezarına çiçek bırakıldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 31.12.2010 19:53:28
Hemsehrime Allah'dan rahmet diliyorum...

Mesaj Yaz 31.12.2010 12:20:53
"...Aşk adı verilen izahsız duygu
Bütün sözlerimin bittiği yerde.
..."

Birtengri mekanını cennet etsin...


Mesaj Yaz 31.12.2010 02:12:04
Son dönemin en mükemmel ozanlarından birisiydi. Mekânı Cennet olsun... Kabri nur dolsun...
Yeri asla doldurulamadı. Çok özledim onu...
Dualar gönderiyorum...


Mesaj Yaz 30.12.2010 23:42:27
Rabbim gani gani rahmet eylesin Mekanı cennet
olur inşallah..

yunus karaçöp..yudumyunus



Yorum Yapın

Sefil Selimi mezarı başında anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.