ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Erkan Oğur - Derya Türkan 'Uzaktaki Müzik' Konseri

'Fuad' albümüyle başlayan müzikal birlikteliklerini sürdürmeyi hedefleyen Erkan Oğur ve Derya Türkan, ilk düo performanslarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, 13 Aralık 2010 tarihinde dinleyicileriyle buluşacak.

13.12.2010

Erkan Oğur - Derya Türkan 'Uzaktaki Müzik' Konseri

Fuad’ albümüyle başlayan müzikal birlikteliklerini sürdürmeyi hedefleyen Erkan Oğur ve Derya Türkan, ilk düo performanslarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, 13 Aralık 2010 tarihinde dinleyicileriyle buluşacak. Geleneksel eserlerin yanısıra, kendi bestelerini de seslendirecek olan ikili, doğaçlamalar üzerine kurulu performanslarıyla hayallerindeki müziğe ulaşmayı hedefliyor.


Erkan Oğur

Erkan Oğur’un müziğinin kökenini kendi içinde, yaşantısında ve Anadolu’da aramak gerekir.

1954 yılında Ankara’da doğan ve Elazığ’da büyüyen sanatçının müzik anlayışına bu bölgenin çok büyük etkisi oldu. 5 yaşındayken keman çalmaya başlayan Erkan Oğur, daha sonra bağlama (balta) ve cümbüş çalmaya başladı.

Ankara Üniversitesi’nde başladığı üniversite eğitimine, Almanya’da, Münih Üniversitesi’nde Fizik dalında devam etti. Burada geçirdiği 3 senenin sonunda tamamen müzikle ilgilenmek istediğini anlayan Erkan Oğur, üniversiteyi terk ederek yaşamını sadece müzikle devam ettirmeye başladı. Bu dönemde Türk müziği seslerine olan ihtiyacı nedeniyle perdesiz gitarı yaptı.

1980’de başladığı İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nden 1984 yılından mezun oldu. Konservatuarda sınıf arkadaşı olan İsmail. H. Demicioğlu ile birlikte halk müziği çalışmalarına ağırlık verdi. Bu birliktelik günümüzde de devam etmektedir.


Derya Türkan (kemençe)

1973 yılında İstanbul’da doğdu. 1984 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na İhsan Özgen’in kemençe talebesi olarak girdi ve 1995 yılında mezun oldu.

1992 yılından beri Kudsi Ergüner ile yurt dışında ve yurt içinde pek çok konsere katıldı. 1996 yılında Fransa cumhurbaşkanı Jacque Chirac tarafından Paris Sorbonne Üniversitesi’nde Yehudi Menuhin’in 80. yaş günü şerefine düzenlenen konsere katıldı. Kudsi Erguner’in ’İslam Blues’, ’Ottomania’, ’Osmanlı Davulları’, ’La banda Allaturca’ ve ’Tac Mahal’ projelerinde yer aldı. 2001 yılında Ermeni duduk sanatçısı Civan Gasparyan ve Erkan Oğur’la beraber yaptığı ’Fuad’ isimli albüm Kalan Müzik’den yayınlandı.

1997 yılında Cengiz Onural ve Murat Aydemir ile beraber İncesaz’ı kurdu ve halen bu grubun üyesidir.


Mekan: CRR Cemal Reşit Rey Konser Salonu
Adres: Cemal Reşit Rey Konser Salonu Harbiye
Telefon: 212 232 98 30
Fiyat: 1. Kategori: 32,50 TL 2. Kategori: 22,00

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.12.2010 11:56:45
nasıl bir mütevaziliktir ki sadece sanatını konuşturur bu kokuşmuş görsellik içinde..

Mesaj Yaz 14.12.2010 18:17:40
Dedem Korkut yadigârı Kopuz'u ve ondan esinmiş,türemiş bilumum müzik aletlerinin ustası Erkan Oğur ustaya saygı: Türk(ü)ler adına ve aşkına...

Mesaj Yaz 14.12.2010 17:19:03


Bu toprağın sesidir O.Ve dinledikçe, göğsümde çırpışan göğercinler.





Yorum Yapın

Erkan Oğur - Derya Türkan 'Uzaktaki Müzik' Konseri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.