Siyasi alanda tutkular ve inanışlar, pek az da düşünceler çarpışır. Gustave Le Bon [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Efruz Kitabı - Efruz Kitapları

Efruz konu başlığında toplam 20 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Efruz kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Ömer Seyfettin

Erdem Çocuk Yayınları

Gerçek adı Ahmet olan ve kendini hürriyette adayan sahte bir kahraman: Efruz Bey. Kitapsız, deftersiz, öğretmensiz ve hatta binası olmayan bir okul olur mu? Efruz Bey bu! Bu sahte kahramana göre olur. Efruz Beyin ilginç fikirleri ve garip davranışlarını bu kitapta okuyacaksınız. Kitapta yer alan hikâyeler: Hürriyet Lâyık Bir Kahraman, Asilzadeler, Tam Bir Görüş, Bilgi Bucağı, Açık Hava Mektebi,..»»
Ömer Seyfettin

Parıltı Yayıncılık

Efruz Bey 2.3 ve 4. Sınıflar İçin Parıltı Yayınları»»
Ömer Seyfettin

Tema Yayınları

Edebiyatımızın eskimeyen ismi Ömer Seyfettin; Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyet’e geçiş sürecini birebir tecrübe etmiş ve yaşayan bir varlık olarak benimsediği dili, toplumsal gelişmeler bağlamından ayrı düşünmemiştir. Bu açıdan Ömer Seyfettin, tema ve dil yönünden çeşitlilik arz eden hikâyeleriyle hemen hemen her kuşağa seslenebilen usta bir hikâyeci olarak ön plana çıkmıştır. Ele aldığı konular..»»
Ömer Seyfettin

Baloncuk

Ömer Seyfettin

Martı Çocuk Yayınları

Sevgili EfruzHayatından şu birkaç levhayı yazarken büyük bir ihtimalle biraz alaycı göründüm. Ne yapayım? Bu benim karakterim. Bunun için bana kızma sakın. Beni affet! Hem emin ol ki, amacım ne seni hor görmek ne de insanlara maskara etmek. Başarılı oldum mu? Bilmiyorum. Fakat okuyunca samimiyeti­min derecesini herkesle beraber sen de anlayacaksın. Herkes seni –bizzat kendi kadar– tanır. Efruz’cuğ..»»
Ömer Seyfettin

Platanus Publishing

“Ömer Seyfettin, yazı ve öyküleriyle dilde sadeleşme hareketinin öncülüğünü yaparak yeni bir edebiyat akımının oluşumunu sağlayıp, Türk öykücülüğünde kısa öykü türünün dil, anlatım tekniği ile tematik yönden ilk özgün örneklerini vermiştir. Aynı zamanda ulusal edebiyat akımını başlatan yazarlardan olan Ömer Seyfettin 28 Şubat 1884?te Gönen?de doğdu. Babası, Kafkasya Türklerinden yüzbaşı Ömer Şevki..»»
Ömer Seyfettin

Parıltı Yayıncılık

Ahmet Bey, kaleme girince arkadaşlarına şöyle bir bakıp, güldü. Boyunu eğerek başını salladı. - Nasıl, gördünüz mü? dedi. Allah'tan çok, Abdülhamit'ten korkan katiplerin henüz suratlarına kan gelmemişti. Hepsi yeni geçmiş bir fırtınanın kapalı yerlere savurduğu sonbahar yaprakları gibi solgundu. İçlerinde korkunç bir "şüphe" çarpıyor, sormadıkları bir "acaba?" sökülmez bir hıçkırık acısıyla boğazl..»»
Ömer Seyfettin

Serüven Kitap

Bu romanı Efruz Beyefendinin kendisine hediye ediyorum. Sayın Efruz! Hayatından şu birkaç levhayı yazarken belki biraz mübalağacı göründüm. Ne yapayım? Bu benim mizacım... Bunun için kızma. Beni affet! Hem emin ol ki, amacım ne seni tahkir, ne de maskara etmek... Hakikati görüldüğü gibi, edebiyat yapmadan yazmak istedim. Muvaffak oldum mu? Bilmiyorum. Fakat okuyunca samimiyetimin derecesini ..»»
Ömer Seyfettin

Bilgi Yayınevi

Efruz Bey, 1908’den Birinci Dünya Savaşı ortalarına kadar uzanan devrin romanıdır. Edebiyat dünyamızda, “Ömer Seyfettin’in Don Kişotu” diye anılan bu eserde, Türkiye’nin o dönemdeki siyaset, bilim, Türkçülük, köycülük, eğitim, felsefe vb. akımları ele alınmış ve bu akımların temsilcisi olan kişiler, adları değiştirilerek Efruz Bey’in kişiliğinde biraraya getirilmiştir.»»
Tamer Levent

Sıfırdan Yayınları

Usta yazar, yönetmen ve oyuncu Tamer Levent'in ilk kez basılan iki oyunu: Ben ki Abdülcanbaz ve Efruz Bey. Yazar, Ben ki Abdülcanbaz adlı oyununda Turhan Selçuk'un Abdülcanbaz adlı çizgi masallarından yola çıkarak aydınlanmanın önemini anlatıyor. Efruz Bey de ise, Ömer Seyfettin'in aynı adlı kahramanı üzerinden ilerleyip, "sözde aydın"lara müzikal bir eleştiri sunuyor.»»
 « Önceki sayfa   1   2   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız