MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YA RAHMAN
LARDES SYMPRA

YA RAHMAN


Ya Rahman sýfatýna nail olan adam!
Þu gördüðün evren bir umumi sarhoþluðu tatmýþ sanki;lakin nereye dönerse dönsün bu fani dünya bir adým ötede arýyorsa kendini,on katý mesafede kaybediyor demektir ruhunun azizliðini.

Üzerinde sayýlamayacaðýmýz kadar binalarý inþa eden biz insanoðlu olmamýza raðmen iki metre çukurun altýnda bir kefen ile yatarken seyrediyoruz sadece o kayýp cennetteki binalarýn içindekilerini.Onlar boþ,avare ve deðersiz birer naðme olduðunu tek o dem anlýyoruz,ecel kapýya geldiðinde.Ne yazýk deðil mi ?

Üç beþ kuruþ için insan öldürüyor,kýzlarýmýzýn ýrzýna geçiyoruz.Hem de ne için bir zev u sefa,bir hayranlýk için;hayranlýðýmýz kendimize deðil þeytanýn yardýmcýlarýna sadece.Keþke o herþeyi gördüðünü söyleyen gözlerimiz binalarda sýkýþýp kalmak yerine topraðýn altýna gitmeden þeytaný görebilseydi ve hatta daha da ileri giderek þeytanýn onlardan korkarak uzaklaþtýðý o anlarý da görebilseydi.Ne yazýk deðil mi?

Bu diyarý Osman bir saltanat uðruna yýkýlmadý mý nefsin köstebek misali hizmetçileriyle? Saltanat uðruna nice kýyýmlar yapýldý,adýna da nizam ne derse odur dediler,þu güzelim Ýslamiyetimizin ruhunu neredeyse kirletiyorlardý;þükürler olsun ki bu evreni ve on sekiz bin alemi yaratan Allah,dur dedi ve kendini azgýn bir halde bulan biz insanlara hikmetinin tecellisini armaðan eyledi ki Ýslama darbe vuranlar ya þeytanýyla karþýlaþtý ya da nefsine egemen olmayanlar nefislerinin zulmüyle karþýlaþtý iki metre topraðýn dibinde,bir kefene sarýlý halde......
Ne yazýk deðil mi ?


**** LARDES SYMPRA ****
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.