MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SEVGİ'DEN SEVGİYE
ressam yazar

SEVGİ'DEN SEVGİYE



Ýnsanýn yaradýlýþ ; itibarý ile fýtratýnda ; sevgi vardýr ,

Sevgi her gönülde ; baþka , baþka þeylere yönelsede ;bu sevgi ; çocuðun ; anne babasýna sevgisi , aþýðýn ; maþuðuna sevgisi eþe sevgi , tabiata sevgi , hayvana sevgi , mala sevgi , paraya sevgi ..... hasýlý eþyaya sevgi . Oysa dünyadaki ; tüm sevgilerin üstünde ; öyle büyük
bir sevgi vardýrki ; bu sevgi bütün sevgilerin içeriði ve tüm sevgilerin ; açýlýmýdýr
Bu sevgi girdiði gönülleri ; yakar , kavurur . Hz Mevlana’nýn dediði gibi ... HAMLAR ; piþ
er , yanar ve kavrulur . Ýþte bu sevgi ; ALLAH (cc) olan sevgidir ,

ALLAH (cc) sevgisi ! yaþadýðý yürekte ; bir damla su iken ; deryalara kavuþan nehirler gibi ; coþar , çoðalýr . Bu sevgide insan ; kötüde iyiliði , çirkinde güzeli görür . Týpký ; bülbülün güle aþký , gülün çið tanelerine olan sevgisi ; topraðýn bir yudum suya hasreti ;daðlarýn ovalara kavuþtuðu yer gibidir .

Sevgilinin ; sevgisine kavuþtuðu an ;bebeðin annesinin göðsünü emerken duyduðu haz ; ulaþtýðý doyum ; susamýþ bir insanýn soðuk bir pýnardan ; kana , kana içtiði su ; baharda sabýrsýzca ; topraðý delip , güneþe kavuþmak için ; bütün bitkilerden önce çýkan ; kardelen çiçeði gibidir .

Yeni doðan kuzucuðun ; ayaðý kalkabilmek için ;tir , tir titreyek ; düþe kalka annesinin memesine ; uzanabilme çabasý ve telaþýdýr . Bir öðrencinin ; gireceði sýnavdaki baþarýsýdýr .

ALLAH ! (cc) sevmektir . Çiçeði sevmek , böceði sevmek dünyayý sevmek ; yani yaratýlaný sevmektir .

Bakan göz ; iþten kulak olmaktýr . Dertlinin derdini sevmesi , þükretmesi ; ALLAH (cc) sevgisinin en büyüðüdür .

Yaþarken acý çekmek ; çektiði acýda ; ýstýrabý sevmektir ; Sýrf O’ndan geldi diye ; kanserini sevmektir . Yoksulluða ; isyan etmeden ; gönlündeki zenginliði sevmek ; kendinden daha düþkününü sevmektir .

ALLAH ! (cc) yarattýðý , en küçük toz zerresinde bile ; dünyanýn , evrenin büyüklüðünü görmek ;hissettirmektir ;. Gecenin sabaha ; kavuþtuðu andýr .

ALLAH ! (cc) sevgisi ; yaðmurun barajlarý ; doldurduðu gibi ; gönülleri doldurdumu ; yüreklerdeki , kiri pasý , kini , nefreti ; söküp atar ,

ALLAH ! (cc) aþký ile ; insan sevgisinin birleþtiði yerde ; bütün engeller kalkar , zor kolaylaþýr , olumsuzluklar düzelir ,bakýþ açýsý iyiye , ve gerçeðe doðru geliþir . Ýnsan ; güzel bakar , güzel görür . Bardaðýn boþ olan yarýsýný deðil de ; dolu olan bölümünü görür .

RABBÝM ! bizi kendi sevgisinden mahrum etmesin ve büyük sevgisinin tadýna eriþmeyi ; tüm kullarýna nasip etsin ...

Ne gerek var ki söze ,; onu gerektiði kadar anlatamadýktan sonra ........


SEVGÝLÝNÝN ! SEVGÝSÝNDEN SEVGÝLERÝMLE


Sevgi GÜVEN

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.