MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

"CENAZE NEDENİYLE KAPALIYIZ"
bymancar

"CENAZE NEDENİYLE KAPALIYIZ"



Ben gözlerine bu kadar yaklaþmýþken, gülüþünden düþtüðüm için üzgünüm…

Kanamalý bir sensizlik doðurdu bu yalnýzlýk. günlerdir baþ ucumda týklayan babamdan kalan eski bir saat sessizliði bozuyor. Hani þu üzerinde tren resmi olan…
Duvarlarým nem tutmuþ, gözyaþý kokuyor yastýðým. Üzerimi de örtmüyorum hani uzun zamandýr. Pencerelerim baþtan sona siyah bir bez parçsýyla kapalý. Ucuz bir roman avuç içlerimden tavana bakýyor. Gözlerim öylece romanda asýlý, aklým sensizliðin daraðacýnda bekliyor sandalyenin bacaðýna vurulacak tekmeyi. Eski saat, anýlarým kadar aþikâr bana. Birkaç bira þiþesi, sigara izmaritleri, tam dolu bir küllük içinden ortalýða saçýlmýþ rujlu yarým sigaralar...

Sahi hala yarým mý býrakýyorsun sigaralarýný? Maviye çalan yeþili gizliyor musun hala gözlerin de. Ben mi? Ben uzun zamandýr sensizliði ölüyorum. Sensizliði öldürmek yerine. Gidiþinden bu yana iflah olamadým inan. Ýpi çekilmiþ olan beynimin ölümünü izliyorum hatýralarýn boþ salonunda. Her seans gözyaþý ödüyorum hatýra salonlarýna. Dedim ya kanamalý bir sensizlik doðurdu bana bu yalnýzlýk. Ucuz romanlar biriktiriyorum kahverengi kitaplýðýmda. Yarýsý korsan, yarýsý orijinal… Krem rengi tiþörtümü daha hiç giyimedim oysa. Senin bana son býraktýðýn yerde duruyor öylece.
Saat ilerliyor gecenin en zayýf halkasýna doðru. Burnumu çevreleyen gözyaþýmýn kokusundan baþka bir þey düþünemiyorum. Yani sensizlik, yani yalnýzlýk. Yani ucu bucaðý bilinmeyen göz gözü görmeyen bir yaðmur damlalarý, kýyamet, ölüm, mahþer, cehennem!

Birikimlerimin faizini ödemek için geleceðim yanýna bir gün. Usulca kafamý kaldýracaðým. Gömleðimin üç düðmesini çözüp, sola doðru açacaðým yakamý, tam göðsümün olduðu yere doðru sýyýracaðým gömleðimi. Çarpý iþaretinden ibaret kýrmýzý bir ibare göstereceðim sana, tam boynuma sarýlacakken. Hemen altýnda bir dip not:
“cenaze nedeniyle kapalýyýz”

Usulca arkamý dönüp giderken, sað elimi havaya kaLdýrýp indireceðim sadece. Sen gözyaþlarýyla izleyeceksin beni. Onca acýnýn mükâfatýný ben yaþayacaðým, seni unutarak.

Sen yerinde rahat uyu diye…

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.