|
|
|
Uzaklara Bakmak
Çıkıp yükseklere, uzaklara bak diyorsun En uzağı bir damla ötede Keşkeler örümcek ağlarından Pişmanlıklar çırpındıkça yapışır biliyorsun Soğuk bir öpücüktür gidişler Ayrılığın dudağından.
Kum fırtınaları eser uzaklarda Beyinlerde iğnemsi tanecikler yüzer Nedense yüreklerin hep dolu tarafı kırılır Bin bir emele kurulan hayallerin hepsi Tek gecede yıkılır.
Baharları gör diyorsun, gül kokuludur Renkler kadifeleşir her parçasında Oysa yanık sesli bülbüller gelir akla Bir şey kaybeder miydi bilinmez Goncasına bir defa dokunmakla.
Işıltılı gözleri gör, gamzelere bak diyorsun Dudaklarda kahkahalar gizlidir, Yanaklardan inmiş yaşların izleri görünür Nedendir bilinmez Ağlamaların hepsi hüzün yüzlüdür.
Sen hâlâ çıkıp yükseklere, uzaklara bak diyorsun Öldürmüş samimiyeti, dürüstlüğü kalleşlik Dalkavukların elinde yelpazeler Yalan, tebessümlerle gelip kurulur koltuğa Gariptir Alkışlayanlar da yalancı zadeler Yanlarında yalan zedeler.
Bakmayacağım uzaklara, Bendeki doğrular yalanlara galip gelir İçim sızlar bir zaman, parça parça dürülürüm Yanarım alev alev, arşa değer kıvılcımlarım O tatlı sözü bulursam ücra bir köşede Merak etme Ben bir tek onunla söndürülürüm. Turgut Uzdu
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
|
|
|
Acaba Nedir?:
bak
,
ben
,
bir
,
damla
,
dolu
,
en
,
eser
,
galip
,
gül
,
hep
,
hepsi
,
hüzün
,
kum
,
o
,
oysa
,
örümcek
,
soğuk
,
tatlı
,
telif
,
ve
,
yalan
,
yalancı
|
|
|
16 Mart 2008 Pazar 02:45:07
tam gediğine oturtup lafı susmak: finalde aldığım tat bu...
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|