MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

VATANDAŞ YETER ARTIK DİYOR ...
ZEKİ CENNET

VATANDAŞ YETER ARTIK DİYOR ...


VATANDAÞ YETER ARTIK DÝYOR ..

Selamünaleyküm saygý deðer gönül dostlarým. Türk milleti olarak iki gün içinde terör illetinin hain pusularýna, tuzaklarýna düþerek otuz þehit verirsek elbetteki o ülkenin vatandaþlarý bunca kayýp karþýsýnda tepkisini ortaya koyarak yeter artýk diyecektir. Türkiye’nin bir çok ilinde ve ilçelerinde þehitler ölmez vatan bölünmez yürüyüþleri yaparken pkk ve diðer terör mensuplarýna lanetler yaðdýrýp kýnamaktadýr.

Bunlar haince pusu kurarak bir kaç yüz polis, asker, koruyucu, güvenlik mensubu þehit edince Türk milletini bölüp , parçalayýp bitireceðini sanýyorlarsa aldanýyorlar. Çünkü bizler bir ölürsek binlece doðarýz. Geçmiþten bu güne de öyle olmuþtur. Bu bayrak ülkemizin sembolik rengini þehit kanlarýndan alarak yansýtmaktadýr. Birlik beraberliðimize Allah’tan baþka hiç bir güç gölge düþüremez. Bundan emin olunuz.

Türk milleti olarak ne kadar yiðit sek, mert sek bir o kadarda yüreðimiz yufka ve merhametlidir. Ülkemizin bir çok yöresine her rütbeden þehit giderken Osmanlý torunlarý olarak seyirci kalmamýz düþünülemez. Þehitlerin makamý elbette tartýþýlmaz ama onlarýn yakýnlarýný da teselli etmek, moral vermek bizlerin insanlýk görevidir. Bir yiðit kolay yetiþmiyor. O yiðitlerin Asker ocaðýnda þehit düþmesi bizleri üzüyor.

Ülkemizin her yerini korumak, savunmak zorundayýz. Çünkü her karýþ topraðýnda þehit kanlarý var. Bir güvenlik mensubu þehit düþtüðü andan itibaren onun aile yakýný ve hayalleri güncel konu oluyor. Kimi henüz yeni niþanlanmýþ düðün gününü bekliyor
, kimi bir kaç çocuk babasý, kimi bir evin bir oðlu, kiminin ailesi fakir, kimi de bekar. Her birinin ayrý mazisi var. Bizi en çok üzen eþinin dul, çocuklarýnýn yetim kalmasýdýr.

Bazý fakir beyinler terör yandaþlarýný, terörü arkasýna alan siyasi partiyi suçlamak yerine devletimize çamur atarak yýpratmaya çalýþýyorlar. Birlik beraberlik içinde olmamýz gerekirken þehitler üzerinden siyaset yapmak ne kadar acý ve düþündürücü .. Gelin: tek bayrak, tek millet , tek vatan görüþüyle bir çatý altýnda toplanýp istiþare yapalým. Duygu ve düþüncelerimizi de yetkililere iletelim ki terör güncellikten düþsün.

Terörü kahraman gösterip yayýnlarýyla destek veren medya yandaþlarýný da kýnýyorum. Bu ülkenin ekmeðini yerler suyunu içerler, gelirlerini trilyonlara katlarlar ama, ülke menfaati içinde bir adým atmazlar. Yazýklar olsun bölücülük propagandasý yapan hainlere, yazýklar olsun onlara maddi ve manevi gücüyle destek verenlere, yazýklar olsun siyasi parti olarak terörü arkasýna alanlara, yazýklar olsun oo... caniye.

Gece gündüz demeden terör illetine tepkisini dile getiren Türk kaný taþýyan tüm vatandaþlarýmýzdan Allah razý olsun iyi ki varsýnýz. Bu ülke sahipsiz deðildir. Halkým seçim sandýðýnda vatana ihanet edenleri mutlaka cezalandýracaktýr. Keþke barýþ süreci söz konusu edilip onlara fýrsat tanýnmasaydý da o günlerde güvenlik tedbirini en yüksek seviyelere çýkarabilseydik. Ekonomimiz de en yüksek seviyelerde olurdu.

Teröre yapýlan operasyonlar bedava olmuyor. Onlarýn açtýklarý maddi ve manevi yaralar kolay sarýlmýyor. Hükumetin son aldýðý ispiyonculuk kararýný dikkate almak lazým. Mahallemizde oturan yabancýlarýn yanlýþ hareketlerini not edip yetkililere bir an önce bildirmek lazým. Muhtarlarýnda bu yönde uyanýk olmasý gerekiyor. Sadece seçim zamaný mahalle sakiniyle tanýþmak, konuþmak yetersiz oluyor, diyalog önemli.

Türk milleti olarak birazda sabýrlýyýz. Çünkü bu acýlý günleri çabuk unutuyoruz. Ben
güncel konularý duyarlý þair yazar olarak hatýrlama ve hatýrlatma düþüncesiyle þiir ve yazý olarak not edip paylaþýyorum. Benimde yazý heyecanýyla yanlýþlarým olabilir, affýnýza sýðýnýyorum. Allah birlik beraberliðimizi bozmasýn. Yabancý þer güçlerin oyununa gelmeyelim. Her kiþi dostu, düþmanýný iyi tanýsýn ki tuzaklara düþmeyelim.

Bende sade bir vatandaþ olarak tepkimi dile getirmeye çalýþýyorum. Ülkemizde ýrk , renk ayrýmý yapýldýðýný sanmýyorum. Seferde omuz omuza çarpýþan her renkten, her ýrktan atalarýmýz bu ülkeyi bizlere emanet etti. Yine ayný tempoyu sürdürerek ülkemize hainlik yapanlarý tespit ederek adaletimize teslim edelim. Terörün hepside acýmasýzdýr. Onlardan medet umanlar yanýlýyorlar. Hoþça ve dostça kalýnýz.

***** 16 - ASKER ÞEHÝT *****

Ýki zýrhlý araç görev dalýnda,
Mayýnlar patladý kanlý yolunda,
Rütbe takýlýydý yaka, kolunda,
Daðlýca mevkide on altý þehit.

Hainler daima kuruyor pusu,
Þehit veren hane tutuyor yasý,
Barýþ olmadýkça gelir arkasý,
Daðlýca mevkide on altý þehit.

Temizlik yapana kurþun sýktýlar,
Çocuklar yetimdir yuva yýktýlar,
Düþmanlar kalleþçe bize baktýlar,
Daðlýca mevkide on altý þehit.

Yaralý tedavi edilmektedir,
Teröristin izi güdülmektedir,
Askerin ismi de yazýlmaktadýr,
Daðlýca mevkide on altý þehit.

Türkiye gücünü sýnamaktadýr,
Duyarlý liderler kýnamaktadýr,
Zekiler dualar dilemektedir,
Daðlýca mevkide on altý þehit.

7-9-2015

***** 14- POLÝS ÞEHÝT *****

Dil ucu Iðdýr da patladý mayýn,
Medyada olayý yapýyor yayýn,
Türklere, Kürtlere oynanýr oyun,
On dört polis için tören yapýldý.

Ýki günde otuz cana kýydýlar,
Ülke geneline þehit yaydýlar,
Çapulcu hainler þeref duydular,
On dört polis için tören yapýldý.

Teröriste yatak yapan Tunceli,
Yine bir polise oynadý eli,
Kana bulamakta caddeyi, yolu,
On dört polis için tören yapýldý.

Devlet, millet birlik diye haykýrýr,
Yabancý ülkeler düþmaný korur,
Terör pusu kurar patlatýr, vurur,
On dört polis için tören yapýldý.

Zekinin yüreði dayanmaz oldu,
Gencecik yiðitler erken kayboldu,
Cennetlik mekana onlar kaydoldu,
On dört polis için tören yapýldý.

8-9-2015

ZEKÝCE KÜLTÜR ve SANAT EVÝ ISPARTA
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.