MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

eskimiş kitapları imha etme konusu 1999
yakup fırat

eskimiş kitapları imha etme konusu 1999


KiTAPLARI ÝMHA ETMEK KONUSU

Türkiye Cumhuriyetinde her an her þey olabilir. Çünkü Türkiye’yi yöneten insanlar bilgisiz ve beceriksiz olursa.
Bu tür olaylar zuhur edebilir. Fakat bu olaylarý normal gibi karþýlamak mümkün deðildir,
diyeceksiniz ki, nasýl olur?
madem ki bu insanlar Türkiye’yi yönetmeye çalýþýyorlarsa elbette ki bunlar boþ, bilinçsiz insanlar deðillerdir. Eðer böyle olsaydý halk bunlarý seçip bu mevkilere getirmezlerdi.
Gerçekten haklý olabilirsiniz.
Fakat þunu hiç unutmamak gerekiyor ki her konuda olduðu gibi bizler artýk derin gaflet uykusundan uyanmalýyýz ve gözlerimizi dört deðil artýk sekiz açmalýyýz. Çünkü bizleri yönetmeye talip olan bu insanlarý çok iyi tahlil etmeliyiz ki. onlara gereken sevgi ise sevgi, ceza ise ceza vermeyi bilmeliyiz. öyle bir ceza Vermeliyiz ki. Onlar bir daha bu tür hatalar yapma fýrsatý bulamasýnlar.
Bunu nasýl mý yapacaðýz?
Bakýn eðer Nasrettin Hocanýn fil meselesini hemen, hemen bilmeyeniniz yoktur sanýrým. Eðer yapýlan yanlýþlýklarý görüp te susuyorsanýz elbette ki bunun faturasýný da hep beraber ödemek zorunda olduðumuzu kesinlikle unutmamalýyýz. Þunu çok iyi bilelim ki eðer fert olarak baþ kaldýracak olursak fert olarak baþ kaldýrdýðýnýz anda baþýmýza gelecekleri de, tek baþýmýza omuzlamýþ oluruz. Fakat eðer bilinçli bir þekilde doðru bir karar alýp birleþirsek.
(Bir elin nesi var iki elin sesi var)
ata sözümüzde bize bunu söylemiyor mu?
Hatta þunu iddia edebilirim Türkiye’de yaþayan insanlarýn %95’i yani köylüsüyle, kentlisiyle kýsacasý her ferdi çok zeki insanlar olduðunu hepimiz biliyoruz.
hemen, hemen her konuda her alanda bunu ispatlamýþýzdýr. Örnek isteyen araþtýrsýn. Muhakkak gerçeklerin böyle olduðunu kesinlikle görecektir.
Bu arada aklýma gelen bir hususu dile getirmeden geçmek istemiyorum. Biliyorsunuz ülkemizde yýllarca yazarlýk yapan bir insan vardý. Bu yazarlarýn içerisinde acaba kimden bahsetmek istediðimi belki de birçoðunuz merak ettiniz. Anlatacaðým yazarýn tüm yazdýklarýna veya fikirlerine katýlmadýðýmý öncelikle sizlere belirteyim. Yalnýz bir hususu dile getirmek istiyorum. Bu husus ta þudur,
Bu bahsettiðim yazarýn adýný sizlere nakledeyim, Aziz Nesin. Biliyorsunuz bir ara televizyonlarda ve gazetelerde
verdiði ber beyanat vardý. Epey de adýndan söz ettirmiþti. Ne idi bu söz?
(Türk insaný %60 aptaldýr demiþti)
soruyorum bu kelimesi ne derece doðru ve ne derece yanlýþtýr. Bir tahlilini yapalým. Bakýnýz Önceleri Türk insaný çok zeki ve akýllý olduðunu yazmýþtým ve bunda da iddialý olduðumu her an ispata hazýr olduðumu da belirtiyorum.
Þimdi gelelim Türk insanýnýn aptallýðýna gerçekten de bu itham doðrumudur yoksa yanlýþ mýdýr?
Bir analiz yapalým.
Olup biten olaylar karþýsýnda bizim tepkimiz nedir?
tepkimizi nasýl dile getiriyoruz?
bu yazýlarý yazmak neden geldi aklýma?
neden yazýlmasýna bir ihtiyaç duydum?
Tabi ki konu iliþikteki haber ile ilgili olarak yazmaya çalýþtým. dolayýsýyla bu sadece çok basit bir örnektir sadece.
Örnekleri çoðaltmak elbette mümkündür. Türkiye’de böyle zihniyetli yöneticiler oldukça. okula baðýþlanan
(Türk Ýslam kültürü)
adlý kitaplarý sadece yýprandýðý iddiasýyla toplatan ve o kitaplarýn okunmasýna engel olan bu zihniyet ne yaptýðýný zannediyor. Acaba o geleceðimizin teminatý dediðimiz çocuklarýmýz Türklüðünün temelini o güzel islam dininin kaide ve kurallarýnýn öðrenilmesine neden engel oluyorlar acaba?
bu zihniyete sahip yöneticiler okulundaki kütüphanede eskimiþ veya yýpranmýþ batý kültürü türündeki batýlý bir yazarýn Türklerin örf, anane, kültürünü ve yaþayýþýný batýlýlaþtýrma için yazmýþ olduklarý aþk romanlarý veya buna benzer yýpranmýþ olan neþriyatlarý da kaldýrýyorlar mý?
yoksa sadece çocuklarýmýzýn Türklüðünü ve müslümanlýðý ný öðrenilmesini engellemek için mi tüm bu çabalar sarf ediliyor?
Tabi ki bunun yorumunu sizlerin sað duyusuna býrakýyorum.
Ve biz bu gibi haberleri okudukça halen sadece susuyoruz. Bu olaylara karþý tepkimiz hangi safhadadýr?
Bu yapýlan yanlýþ uygulamalarýn karþýsýnda sabýr denilen olayýn arkasýna sýðýnmýþ bencil ve duyarsýzlýk sergilediðimizin farkýnda mýyýz acaba?
Bizler böyle duyarsýz davrandýðýmýz sürece neslimiz ne hale gelir düþünebiliyor musunuz?
Sizlere bahsettiðim þu tepki ve örgütlenme meselesi vardý ya!
Hiç unutmayýn sizleri tepkinizi kavga gürültü çýkarýp yasa dýþý hareketlerde bulunun demiyorum tabi. Yasalar ve kanunlar çerçevesi içerisinde
tabii olan hakkýmýz olan haklarýmýzý da almak ve gözetmek zorunda olduðumuzu asla unutmamalýyýz. Zaten acizane ben desem de demesem de hepiniz benden daha iyisini zaten biliyorsunuz. Fakat
sadece bilmekle olmuyor,
önemli olan doðru bildiðimiz ile amel etmektir. Yok bildiklerimiz ile amel etmezsek ve zamanýnda harekete geçmez geç kalýrsak faturasý da çok aðýr olur. akýllý bir millet miyiz yoksa aptal bir millet miyiz ortaya çýkar.
her haksýzlýða karþý tepkimizi göstermediðimiz zaman bu tepkisizliðimiz sonucunda pekte akýllý ve ileri zekalý olduðumuzu iddia etmemiz ne kadar gerçekçi olur acaba?
sadece kendimizi kandýrdýðýmýzýn bir kanýtýdýr diye düþünüyorum.
Ýsterseniz bu öz eleþtirilerimizden sonra birazda þu din,vicdan, merhamet, yoksunu olan ve görevini kötüye kullanan zavallýlara biraz uyarý niteliðinde seslenmeye çalýþayým.
Bir kere þunu hiç unutmasýnlar, bu veya buna benzer zihniyetli zavallý yetkililere sesleniyorum. Türk insaný saftýr, temizdir, saðduyuludur, iyi niyetlidir, mütevazý dýr, yüce dininin gereði olan yardým severdir. Bu örnekleri istediðimiz kadar çoðaltabiliriz.
Bizler top yekûn Yurdumuzu çok ama çok seviyoruz. Tabi ki içinde yaþayan tüm insanlarý da seviyoruz. bizlere bu bilinçsiz yöneticilerin yanlýþ politikalarý yüzünden her zaman haksýz uygulama ve baskýlarýný, zamlarýný, beceriksizliklerinin faturasýný milletçe hep ödüyoruz. Tüm bu haksýzlýklarýna raðmen. Halen büyük bir gaflet içerisinde.
biz bunlarýn yaptýklarý hatalara karþý hep destekleyip alkýþlamýþýz.
Bunu gören bu zavallý yaratýklar yaptýklarý hatalarýna uydurma bazý kýlýflar uydurup ört pas ediyorlar.
Diðer taraftan nasýl olsa bu insanlar koyunun kaval dinlediði gibi bizi halen dinliyorlar ve bizim her türlü yolsuzluklarýmýza beceriksizliðimize raðmen bizi alkýþlayýp hoþ görüyorlar. Biz ne kadar yanlýþ yapsak ta bunlar halen bize gide oy ve destek veriyorlar ise.
demek ki yaptýklarýmýza yapacaklarýmýza devam edelim
Diye düþünüyorlar nasýl olsa (uyuyan dev halen uyanmadý)
Hakikaten de þu ana kadar bizler hep bunu sergiledik. Ve onlarda þöyle düþündüler galiba. Demekki biz doðrusunu yapýyoruz diye birde hani þu millet artýk
“ÇANTA DA KEKLÝK” biz doðru yapsak ta bize destek oluyorlar eðri iþ yapsak ta alkýþlýyorlar bu arada aziz nesinin sözünü hatýrlayýnýz tekrar.
Acaba % de kaç aptallýktan kurtulduðumuzu sanýyoruz.
Sevgili kardeþlerim,bakýnýz sizlere yüce ALLAH(cc) ýn.
Bir ayeti nin mealini sunayým bakýnýz yüce yaradan bizlere doðru yolu ve eðri yolu bulmamýz için ap açýk bir þekilde bildirmiþtir MEALEN.
Ey iman edenler ALLAH .a peygambere ve sizden olan idarecilere itaat edin. ALLAH .a ve ahiret gününe inanýyorsanýz bir konuda ihtilafa düþtüðünüzde onun çözümü için ALLAH .a ve peygambere baþ vurunuz bu müracaat hem hayýrlýdýr hem de en güzel hükümdür.NÝSA.59.sayfa.88.
Bize düþen görevlere bakacak olursak, bizler sürekli okumalýyýz. Dinimizin ilk emri de budur zaten. Okumalýyýz ki, bütün yanlýþ zihniyetli yöneticilerin yanlýþlarýna bizleri de kendi yanlýþlýklarýnýn ortaðý etmesinler.
Þunu iyi bilelim eðer biz bunlarý alkýþlýyorsak ve halen destek veriyorsak, yemin ederim ki ayný vebalý bizlerde taþýyoruz.
Gelin daha çok zarar görmeden hep birlikte el ele verip bilinçli bir toplum olalým ve Aziz Nesin’ in bu ithamýna ma aruz kalmaya lým. hem dünya hem de ahi ret hayatýmýzý kurtarmaya çalýþalým. son bir ayeti. Kerimeyle
Sözlerime son vermek istiyorum

Bu dünya hayatý bir eðlence ve oyundan baþka bir þey deðildir. Ahi ret yurdu ise þüphesiz ki o asýl hayatýn ta kendisidir eðer bilselerdi dünyayý o ebedi hayata tercih etmezlerdi. EL ANKEBUT SURESÝ.AYET.64.

YAZAN. ARAÞTIRMACI GAZETECÝ YAZAR. Yakup fýrat
1999


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.