MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BATIK ÖLÜ GEMİLERE Mİ ÇEKİLİYORUM ŞİMDİ ?
demet demet şiir

BATIK ÖLÜ GEMİLERE Mİ ÇEKİLİYORUM ŞİMDİ ?



ÖLÜ GEMÝLERE MÝ ÇEKÝLÝYORUM YOKSA? GÜLÝSTAN


Betzy’nin zorlamasý ile gece barlarýn sýralandýðý ,gençlerin oluþturduðu birazda kendini genç hisseden kýrkbeþ_ elli dahada fazla entel guruplarýn olduðu, eðlence yerlerinde idiler þimdi .Kulüp Nörton uzunca bir iskemlede göz kamaþtýran ýþýklarýn arasýnda yanýp sönen bir dolu renklerde, bira kokularý son volüm sesler baþý dönüyordu þimdi

Alkol almadý karýþýk meyve suyu içerek sadece ortalýðý seyrediyordu, annesi yürüyüþ yapma bahanesi ile içeriyi kontrol ediyordu ,yanýna yaklaþanlar birilerinin dans istekleri hepsi ret edildi. Baþý korkunç dönüyordu arkadaþý onun durumunu hiç beðenmiyordu o sýrada annesiyle göz göze geldiler baþý döndü sendeledi ve olanlar olmuþ Gülistan yerdeydi.

Müzik durdu herkes baðýrýp çaðýrmaya baþladý öldüðünü sandýlar nabýz yavaþlamýþtý, hüznün kederin çaresizliðin sessizliðine bürünen kötü anlarýnda.

Kelebelekler vadisi aðlýyordu þimdi , oralarýn en güzel kýzýydý sedye ile taþýnýrken annesi baðrýndan bir þeyler sökülürcesine dýþarýya deðil ama içerisine baðýrýyordu ,gözlerinden yaþ boþanýrken yarým saat sonra gelen ambulansýn arkasýndan acýklý bir tavýrla bakan yüzler vardý.

Batzy az çok öðrendiði türkçe ile Nihal hanýma kýzýnýz yürüyüþlerde halsiz kalýyordu dedi ve o Cezayir’e ait bir gemiyi soruyordu galiba o gemici Gülistan’ýn aþk hýrsýzý dediðinde annesi þaþkýn Türk arkadaþlarý varken kim miþ ki o Cezayirli ?

Kýzýmýn ne iþi varmýþ o kiþiyle?ha, dedi çok sinirliydi ,kaskatý kesilmiþti o anda,yarý Fransýz yarý Arap o deðiþik tuhaf kuralcý insanlarla ne iþi varmýþ ki kýzýmýn?
kýzý hala baygýndý ambulansta bunlarýn sýrasý deðil kýzým iyileþsin sonra konuþuruz dediðinde acil kan aranýyordu hem de en zor bulunan kan

Anons verilirken gençler sýraya girmiþti bile ,o sýrada esmer baþý yine dimdik ceketinin sol kýsmýnda deðiþik bir amblem taþýyan bir delikanlý daha sýradaydý
kimse ile konuþmuyor sadece o anons ettiðiniz kan gurubu benimki ile ayni diyordu. Deðiþik bir aksaný vardý hemen ön sýraya aldýlar, damlayan kanlar bir kýza hayat verecekti þimdi, ama o nedeni bilinmeyen bir hastalýðýn pençesinde belkide yoðun bakýma alýnacaktý asla gözlerini açmýyordu.



HALA SENÝ ARIYORUM BATIK GEMÝLERÝN BÝRÝNDE


Ruhum ýsdýraplarda kanýmý emiyorlar sanki
baþým dönüyor bilemediðim merdivenler
çýk bakalým dediler beyazlarý giydirdiler
gökyüzünün mavisi yeþilleri yok
sadece karanlýk odalar
gemilerde kaybolmuþtu simsiyah denizlerin dibinde
midyeler yapýþmýþtý balýklar geziniyordu
rengi yok olmuþ adýný taþýyan metaller
hayallerime sarýnmýþ çürümüþ gemiler
dibe çekilirken hayalleri olan hayaletler
bedenim ruhum mücadele ediyor þimdi
geri dönmeli miyim?
bu karanlýk denizler çýkaracak mý gün yüzüne
ha söyle
zamanýn sarkacýný denize saldýlar
balonlar uçuþuyor þimdi
biraz umut belkide direncimde
hala arýyorum þu batýk geminin içinde
oksijenimin biteceðini bile bile
seni kurtaracaðým belkide...




DÝBE ÇEKÝLÝYORUM ÞÝMDÝ
DENÝZLERÝN EN KARANLIK YERÝNE
BATIK GEMÝLERÝN BÝRÝNDE
ÝNATLA ARIYORUM
SENÝ BULACAÐIM
OKSÝJENÝM KALMASA BÝLE

EVET
OKSÝJENÝM KALMASA BÝLE!


....GÜLÝSTAN...
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.