MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ASLINI, NESLİNİ UNUTMAMALISIN...
ZEKİ CENNET

ASLINI, NESLİNİ UNUTMAMALISIN...


ASLINI, NESLÝNÝ UNUTMAMALISIN...

Merhaba saygýdeðer dostlar. Selamlar ileterek üzerimize düþen bir insanlýk vazifesini paylaþma gereði duyuyorum. Ecdadýmýzýn kanlarýyla yýkanan bu kutsal topraklar üzerinde ömrümüzü tamamlarken aslýmýzýn ve neslimizin unutulmamasý gerektiðini vurgulamak istiyorum. Çok þükür Yüce Mevlamýzýn son peygamberine inanarak dinimizin kurallarýný uygulamaktayýz.

Dünyada insan oðlunun varlýðý Adem babamýzla baþladý, Havva anamýzla çoðalarak her bölgede farklý inançlara bürünenler de yaþamýný sürdürüyor. Ýslam topraklarý üzerinde Türk milleti olarak aslýmýza, neslimize sahip çýkalým. Ay yýldýzlý bayraðýmýz mavi göklerde dalgalanýp þahlandýðý sürece bizler ancak o zaman mutlu olabiliriz. Ülkemizi bölmek isteyen vatan hainlerine asla fýrsat vermemeliyiz. Ýç ve dýþ düþmanlardan korunmasýný bilmeliyiz.

Eðitim ve kültür yapýmýzý daima güçlendirerek geçmiþten bu güne kadar gelen önemli gelenek ve göreneklerimizi de zaman çerçevesinde yaþatalým. Her ata evladýna tarihten bilgile verse, gelenek ve göreneklerini tamamýyla anlatsa sanýrým bilinçsiz hiç bir kimse kalmaz. Saðlýðýn yerinde olduðu süreç içerisinde vatana ve millete hizmetten yýlmamalýyýz, görevimizi yapmalýyýz.

Hizmet esnasýnda görevini kötüye kullananlar adalet önünde hesaba çekildiði gibi huzuru mahþerde de Yaradanýn görevlileri tarafýndan insanlar önünde hesap vermekten kurtulamayacaktýr. Makamýna, mevkisine, paraya, pula aldanan bazý gaflette yaþayan þahsiyetlerin havasý da tez solacak. Alýn teri dökmeden mirasa konanlarýn da havasý gün gelince çabucak soluyor.

Aile büyüklerini tanýmadýðý halde, tanýsa bile dar günlerinde sahip çýkma gibi anlayýþ göstermediði halde ne yüzle mirasýný paylaþýyorlar anlayamadým. Bu gün sen yakýnlarýna deðer vererek aslýnýn, neslinin huzur içinde yaþamasý için elinden geleni yaparsan, dar günde kaldýðýn zamanda senin evlatlarýn hatta torunlarýn etrafýnda pervane olarak gerekli ilgi ve alakayý gösterirler.

Anne evladýnýn görmesi için gözünü feda ediyor bunu yavrusuna demeyip onu görmek için okula ziyarete geldiðinde evladý git gör kadýn beni burada mahcup etme arkadaþlarýmdan utanýyorum diyebiliyor. Oysa annesi gözünü yavrusu için feda etmeseydi acaba o çocuk arzuladýðý hedefe ulaþabilir miydi
. Bu size verdiðim örneklerden biri. Yavrusunun okumasý için böbreðini, kanýný satanlara sýkça rastlamaktayýz. Tüm öðrencileri peþinen uyarýyorum.

Size tanýnan bu fýrsatlarý çok iyi deðerlendirin ve saðýnýza, solunuza, devlet
mallarýna zarar vermeden, bölücülük yapmadan okuyun ki, zaman çerçevesi içinde aslýnýza, neslinize de sahip çýkmanýz kolaylaþsýn. Dünya servetini her insan kýsmende olsa çalýþarak kazanabilir. Önemli olan uhrevi aleminin amelini kazanmaktýr. Çünkü dünyalýklar dünyada kalýr ve hesabý da sorulur.

Aslýmýzý , neslimizi unutmamalýyýz. Dünyada þekiller deðiþebilir ama akýl ve fikirler bizi yoktan var edenin rýzasý doðrultusunda iþlemelidir. Dünyaya geliþ amacýmýzýn nedenini de unutmamak gerek. Seçeneklerimizi yaparken nefsi emareye ve þeytana kanmamalýyýz. Ne deðiþti ki þiirimde de örnekler yansýtýyorum. Her þey gönlünüzce olsun. Hoþça ve dostça kalýnýz.

***** NE DEÐÝÞTÝ KÝ *****

Daha düne kadar yokluk çekerdin,
Sýzlayýp, aðlardýn yaþla bakardýn,
Bazen þeker, bazen zehir çýkardýn,
Aslýndan, neslinden ne deðiþti ki? .

Mirasa kon duysan alýn terin mi? ,
Emanetçi oldun sanki senin mi? ,
Bir gün göçeceðiz dünya benim mi? ,
Aslýndan, neslinden ne deðiþti ki? .

Nur içinde yatsýn koydu atamýz,
Tembel yaþadýysak bizim hatamýz,
Bölgede bellidir sýnýr, rotamýz,
Aslýndan, neslinden ne deðiþti ki? .

Havaya bürünme tez soldururlar,
Saçýný, baþýný da yoldururlar,
Kabrine topraðý çok doldururlar,
Aslýndan, neslinden ne deðiþti ki? .

Bir deri, bir kemik yaratýlýþýn,
Doldurduk, boþalttýk, kaynadý aþýn,
Zekice düþünsen aðrýmaz baþýn,
Aslýndan, neslinden ne deðiþti ki? .

***** SEÇENEK *****

Þu yada, bu olsun teklifin yoktur,
Kusurun fazladýr, pürüzün çoktur,
Bizi aç býraktýn, seninki doktur,
Önümde seçenek býrakmadýn ki.

Bir yanlýþ yapanlar özrünü diler,
Kurban kesecekler býçaðý biler,
Beni taktir eden sana da güler,
Önümde seçenek býrakmadýn ki.

Saðýmdan, solumdan yaralý yorsun,
En sadýk dostunu karalýyorsun,
Sudan bahaneler sýralý yorsun,
Önümde seçenek býrakmadýn ki.

Bir umut bekleyen avuç yalýyor,
Sitemli hareket aklý alýyor,
Güler yüz sunanda caným kalýyor,
Önümde seçenek býrakmadýn ki.

Düzen saðlanmaz ki karýþýr mallar,
Miras paylaþýrken ayrýlýr yollar,
Zeki haklýlarý elbette kollar,
Önümde seçenek býrakmadýn ki.

Ispartalý Zeki Çelik TÜRKÝYE ÝLESAM il temsilcisi.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.