MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SABAHIN İLK HABERİ İLE BURUK GÜNAYDIN
Nuran Benli

SABAHIN İLK HABERİ İLE BURUK GÜNAYDIN


Bu sabah acý bir hayat hikayesi ile güne uyanmanýn derin üzüntüsüyle merhaba demek bile içimden gelmiyor.
Haber þöyle  
(09 Ocak 2014 
 Hurda Kaðýt Toplayan Çocuk Kamyonetin Altýnda Kaldý
Bursa’da, aðabeyi ile birlikte hurda kaðýt toplayan 6 yaþýndaki Yücel , karþýdan karþýya geçtiði sýrada kamyonetin altýnda kalarak öldü.

Ýçler acýsý çocuðun bir kaç karton kutuyu taþýyamadýðý belli. Market arabasýnýn içine koyduðu karton kutular ile, yolun karþýsýndaki abisine ulaþtýrmak için karþýya geçmek isterken elim kaza olmuþ. Ülkemde insanlar bir çocuða bakmaya yeterli saymazlarken kendilerini, üç çocuk istenirse ve bu yavrularýn istikbalinden ülke kendini sorumlu tutmazsa, okula gönderilemeyen çocuklarýn çoðunluðunun sebebi maddi sýkýntýlarsa bu üç çocuk isteðimi durur düþünürüm. Mahcubiyet duymama gerek yoksa isterim ama hangi imkanlar sunmuþsunuz ki bu ailelere cesaret gösterip bu istekte bulunma cüretini gösterirsiniz. Olacaðý budur.
Zaten bu isteye itibar eden aileler gerçekten cahil kesim zira yetiþtireceðin evladýna önce iyi bir fert olabilmenin imkanlarýný saðlaman gerekir. Yüce Allahým bunun vebalini size soracaktýr. Bu guruba bende dahilim .Ülkemin idaresini elinde bulunduran yetkililer benden de çok günahkar, Kendimi yargýlarken düþünüyorum.
Evet bende üç çocuk annesiyim ve onlarýn her türlü yaþam kolaylýðýný eþimle birlikte saðlamaya çalýþýrken kend yaþam kalitemizi hiç düþünmedik.Çocuklarmýza iyi bir gelecek saðlamak ve ülkeleri için düzgün insanlar olmalarý için okuttuk ,meslek sahibi oldular. Belki bizim kadar þanslýda olamýyacaklar bunu da biliyorum. Geç gelen meslek ile deneyim isteyen iþ yerleriyle karþý karþýya kalan, hayata atýlamayan ,bu nedenle haklý itirazlarý olan bilinçli bir gençlik var. Çevreme baktýðýmda bu gerçeði de görüyorum. bundan 15 yýl önce ülkeme bavul ticareti için gelen ülkesinin imkanlarýný beðenmeyen doktorlar, mühendisler, bir sürü benzer meslek sahibi uzmanlar ülkemizin bir çok konuda deðer yargýlarýný da deðiþtirdiler. þimdi üzülerek düþünüyorum bizim yavrularýmýz hangi ülke topraklarýnda onurlarýný kirletecekler. Bunu samimiyetle söylemeliyimki evlenen her yeni çifte þunu demekteyim “ ne olursunuz mesuliyetini kaldýramýyacaðýnýz yavrunuzun günahýna girmeyin” Müslüman bir ülkede yaþadýðým halde ülkemin bu konudaki zafiyetinin en büyük korkum olduðunu biliyorum. Gönülden  istiyorumki; ülkemi yönetenlerin daha dikkatli olmalarý, plan proðrama dayalý bir sistem ile doðan çocuklarýmýzýn her türlü yaþam standartýnýn yükseltilerek sosyal devlet haline getirilmesi. Eðitimde çocuklarýn da söz hakkýnýn olacaðý güzel bir eðitim sistemi geliþtirip hayata geçirlmesi isabetli olacaðý kanaatindeyim. ülkemin çocuklarý için o ayakkabý kutularý dolsun. Bana dinim emrediyor  Komþusu açken tok yatan bizden deðildir!!! (Hz. Muhmmet s.a.s) düþünüyorum bu sýnýr komþumuzdan ziyade temel komþumuzdur kasdedilen bunu yanlýþ anlayan ise devlete hizmet ettiðini sanan idarecilerdir. Allahýmdan dilerim kulhakkýnýn zor ödendiðini idrak eden din ve devlet iþlerini birbirinden ayýra bilen politikacýlarýmýz bu ülkede söz sahibi olurlar ve yanlýþ iþlerle iþtigal eden politikacýlar unutmamalýdýrlar ki biz vatandaþlar dinimizi, vatanýmýzý ,bayraðýmýzý ve atamýzý bir bütün olarak hep sevdik ve seveceðiz de. Sizin bu ilkelerimize sahip çýkmanýzýn bir oyun olduðunu biliyoruz sizden öncede bu böyleydi sizden sonrada böyle kalacaktýr. Dördüncü yýlýný dolduracak olan caným yavrularýmýn, yaradanýmýn izni ile bizlere hediyeleri yeni çiçeði burnunda babaannenin hasasiyetiyle : Rahat uyu YÜCEL bu dünyanýn cefasý senin omuzlarýna çok büyüktü dilerim sebep olanlar cezalarýný çekecekler.
NURAN ÖZTÜRK BENLÝ
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.