MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

DEĞERLİ EDEBİYAT SİTEM,
türkmendağlı

DEĞERLİ EDEBİYAT SİTEM,



DEÐERLÝ EDEBÝYAT SÝTEM,
DEÐERLÝ ÞAÝR ARKADAÞLARIM.

Bizler bu deðerli sitede toplanmýþ, bütün bir aileyiz.Evet bize bu imkâný veren, edebiyat defteri siteme teþekkür ediyor, onu yönetenlerinde baþarýsýný kutluyorum. Müsaadenizle, gündemle ilgili birkaç satýr yazacaðým.

Bildiðiniz gibi her tür þiiri yazabilen bir þairim.Esasen tasavvuf yönüm aðýr olmasýna raðmen, zaman zamanda deðiþik konularý kaleme aldýðýmý biliyorsunuz.

Þiirde yarým asýrý devirdim, tam elli altý yýl, þiirin hem mekteplisiyim, hem de alaylýsýyým. Teferruata gerek yok, esasa gelelim deðerli arkadaþlarým.

Benim anlayýþýma göre þair, yazar toplumun ve ülkenin temsilcileridir.Þair ülkesinin baþarýsýna sevinir, ülkesinin zor günlerinde üzülür.Þair gülde yazar bülbülde yazar. Þair kardeþliðin sevginin ve birliðin öncüsüdür, (Yunus gibi) sembolüdür.Þiirlerde toplumun malýdýr.Toplumun derdini, tasasýný, hüznünü ve sevincini yansýtmalýdýr. Okuyan o þiirde kendinden bir þeyler bulmalýdýr.Ýstiklal harbimizi, milletimiz, ordumuz ve aydýnlarýmýz sayesinde kazandýk.Þimdi ise bu birlik ve beraberlik bölünme tehlikesi altýndadýr, maalesef bunu da bizi yönetenler yapmaktadýr.Bu da bizleri üzmektedir.Ýnat ve gurur ise þeytandandýr. Demokrasilerde ben bilirim ben yaparým felsefesi yanlýþtýr.Ülkeyi idare edenler, halka kulak vermelidir.Þair ve yazarda uyarýcýlýk görevini yapmalýdýr.

Biliyorsunuz zaman zaman sayfama, ülkemizin meselelerini içeren þiirler koyuyorum.
Bu þiirlerde mümkün olduðu kadar, siyasetten uzak hiciv ve taþlamalar oluyor.Tarafsýz gözlemlerle, ülke meselelerini içeren þiirlerimi sizlerde okuyorsunuz. Benim için önemli olan (Önce vatan, gerisi ise teferruattýr.)Her halde bu da bütün þair arkadaþlarýmýn ve sitemizin ortak paydasýdýr. kanaatindeyim.Þiirlerde kimseye hakaret etmem bilerek, suç unsuru yaratmam, insanlarýmýzý birbirinden ayýrmam, siteme de bir zarar gelsin istemem.Bu husus da dikkatliyimdir.Çünkü biz Türk’üyle Kürt’üyle ve diðer unsurlarýyla kardeþiz. Gelen mesajlarda hemen hemen yüzde 99 arkadaþlarým, meil ve yorumlarýyla benimle hem fikirler, bu da beni onurlandýrýyor. Benimle ayný görüþü paylaþmayanlara saygým ve sevgim sonsuz.. Yalnýz eleþtiriler edep dairesinde olmak kaydýyla.Þehit analarý aðlarken emperyalizm uþaklarýna, vatan hainlerine asla tahammülüm yok.Topraðýndan beslendiðimiz suyunu içtiðimiz, havasýný soluduðumuz, bu kutsal vatan hepimizin, al bayraðýmýz canýmýz gururumuz.Hürriyet, Cumhuriyet, Atatürk tavizsiz ilkemizdir.Türkiye ve Türk milleti ebediyen yaþayacak ve bu ülkeyi kimse bölemeyecektir.Saygý ve sevgilerimle.

Yazýmý vatan þairi NAMIK KEMAL’ÝN, iki dizesiyle bitiriyorum.

BAHSU ÞEKVA BÝZE HÜZNÜ UMUMÝDÝR KEMAL,
KENDÝ DERDÝM BÝLLAH GELMEZ YADIMA.


TÜRKMENDAÐLI.



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.