MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Reklam Yazarı Şair Hasan Sancakın N.O. Rüyası Belgesel Oluyor!..
NOTER ONAYLI RÜYA

Reklam Yazarı Şair Hasan Sancakın N.O. Rüyası Belgesel Oluyor!..



Reklam Yazarý Þair Hasan Sancakýn N.O. Rüyasý Belgesel Oluyor!..


REKLAM YAZARI ÞAÝR HASAN SANCAK’IN N.O. RÜYA’SI BELGESEL OLUYOR!..

Samsun’un Alaçam Ýlçesinde görülen,alemde ilk ve tek olan,dünyada eþi ve benzeri bulunmayan,Reklam Yazarý,Þair Hasan Sancak’ýn, (56) 1 ARALIK 2000’de yazýlý metin halinde notere onaylattýðý Noter Onaylý ‘Rüya’nýn, belgesel çekimine baþlandý.

Selçuk Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü 4. Sýnýf Öðrencileri Kürþat Semih Tosun (22) ve Süleyman Fuat Sert (22) tarafýndan, Noter Onaylý ‘Rüya’nýn Alaçam’da belgesel olarak çekimine baþlanmasý, ilçede heyecanla karþýlanýrken, büyük memnuniyet oluþturdu.Ortak açýklama yapan Kürþat Semih Tosun ve Süleyman Fuat Sert: ‘Alaçamlý öðrenciler olarak ’Belgesel Yapýmý’ dersimiz için Hasan Sancak’ýn hayat hikayesinin çekimine baþladýk.Onun ilçemizin tanýtýmý konusunda ve senaryolarýný kopyalayan dev þirketlere karþý vermiþ olduðu mücadelesini yakýndan gördük ve þahit olduk. Azmini ve mücadelesini belgesel yapmaya karar verdik. Çünkü Hasan Sancak dünyada eþi benzeri olmayan bir olayý gerçekleþtirmiþtir. ‘Gördüðü Gerçek Rüyasýný Notere Onaylatan Dünyadaki Ýlk ve Tek Kiþidir.’Bizler, bu rüyanýn dünyadaki ilk ve tek ‘Gýda Iþýnlama Senaryosu’ olduðunu da biliyoruz. Noter Onaylý ‘Rüya’ sayesinde Alaçam’ýn ismini Türkiye ve dünyadaki milyonlarca insana duyurmuþtur. Bu rüyasýnýn büyük þirketler tarafýndan kullanýldýðýný iddia etmesi ve dünyada ilk defa, Coca Cola’yý mahkemeye vererek dava açmasý, hukuk mücadelesi baþlatmasý,belgeseli yapmamýza sebep oldu. Ona ait ulusal ve yerel basýnda çýkan binlerce haber, resim, þiir,video,yazýlarýný topluyoruz. Alaçam sevdalýsý gençler olarak, dünyadaki ilk ve tek olayý, belgesel yapmaktan da büyük mutluluk duymaktayýz.Bu belgeselle iyi bir not alacaðýmýza, daha sonrasýnda da ulusal ve uluslararasý yarýþmalarda boy gösterip ödüller alacaðýmýza inancýmýz tamdýr ’dediler.Konu hakkýnda görüþünü dile getiren Hasan Sancak: ’Gençleri tebrik ediyorum.Büyük emek verdiler. Çok titiz çalýþtýlar.Her þeyi en ince ayrýntýsýna kadar gözden geçirdiler. Çekim yapýlýrken, kendimi bir ulusal televizyon stüdyosunda zannettim.Bu þekilde emek veren, belgesel, kýsa film çeken gençler, devletimiz ve büyük þirketler tarafýndan desteklenmelidir.Þu anda çekimi yapýlan ‘Noter Onaylý Rüya’ belgeseli kurgulanmaktadýr.Bu videomu binlerce forum ve video sitesine koyacaðým. Milyonlarca vatandaþýmýz tarafýndan seyredilecektir.Bu videoma destek olmak isteyenlerin unvanlarý sanalda seyredenlere gösterilecektir.Destek olanlar,belgesel çekimini yapan gençlerin daha güzel kameralarla çekim yapmalarýna imkan saðlamýþ olacaklardýr’ dedi.


Dünyadaki Ýlk Gerçek ‘Rüya’ Gýda Iþýnlama Reklamý Bana Aittir!..

Dünya ve Türkiye’de En Çok Reklâm Senaryosu Kopyalanan Kiþiyim.

NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ MI COCA COLA 5 TOMBÝ SOFÝX ÞEKER 7VESTEL XXL 10 SENE SONRA KOPYALAMIÞTIR.


NOTER ONAYLI ‘RÜYA’
GERÇEK ‘RÜYA’ GIDA IÞINLAMA SENARYOSU
ÂLEMDE ÝLK VE TEK
DÜNYADA EÞÝ VE BENZERÝ YOK

BU YAZININ TAMAMI ALAÇAMLI HALK ÞAÝRÝ REKLÂM YAZARI EÐITÝMCÝ-GAZETECÝ HASAN SANCAK’A AÝTTÝR. DÜZENLEME ÞEKLÝNDE ÝFADE TESBÝT TUTANAÐI

Ýki bin yýlý Aralýk ayýnýn birinci günüdür. 1.12.2000 Aþaðýda mühür ve imzasý bulunan, ben Bafra 2. Noterliði NÝLGÜN KURT Çakýrmahmut Ýþ haný Kat:1 Bafra adresindeki dairemde görev yaparken, yanýma gelen ve gösterdiði Alaçam nüfusundan YENÝLEME nedeni ile verilen 22.08.1989 gün ve V01-985727 numaralý fotoðraflý nüfus cüzdaný kimliðine göre Samsun ili Alaçam ilçesi Yeni cami Mah. Nüfusunda 008,5 cilt 16 sayfa 290-7 kütükte kayýtlý olup, baba isminin Yakup, anne isminin Emine olduðu ve 1956 tarihinde doðduðu anlaþýlan ve hâlen Yeni cami Mah Alaçam adresinde oturduðunu ve okuryazar olduðunu söyleyen HASAN SANCAK Düzenleme þeklinde bir ifade TESBÝT TUTANAÐI tanzimini istedi. Kendisini yukarýda yazýlý hüviyet ile tanýdýðým gibi, bu iþi yapma yeteneðinin bulunduðunu ve okuryazar olduðunu gördüm. Bunun üzerine þu suretle söze baþladý.


‘ÖNEMLÝ NOT:

Aþaðýda anlatýlan rüya yazýsý hiçbir bilgisayar-Ýnternet-buzdolabý-süper market vb. þirketi tarafýndan tamamý ya da bir bölümü sahibinden izin alýnmadan televizyon, radyoda...Reklâm hâline getirilerek seslendirilemez, oynanamaz, oynatýlamaz ve yayýnlanamaz.


‘RÜYA’MDA GÖRDÜÐÜM DÜÞ

KONU: ‘Rüya’mda karnýmýn zil çaldýðýný fark ederek uyandým. Saat gece 03.00’dý. Yataktan kalkarak, mutfaða gittim. Buzdolabýnýn kapaðýný açtým. Ýçerisinde yiyecek aradým. Ne yazýk ki buzdolabýnda ve evde yiyecek namýna hiçbir þeyin olmadýðýný gördüm. Açlýktan ayakta duracak dermaným kalmamýþtý. Su ile karýn doyurulmaz diyordum. Birden aklýma misafir odasýndaki bilgisayarým geldi. Hemen misafir odasýna koþtum. Bilgisayarýmý açtým. Bilgisayar faresini elime alarak, Ýnternet’e geçtim. Büyük bir market aramaya baþladým. Uzun uðraþlardan sonra karþýma Ýnternet’te büyük bir süper market çýktý. Reyonlarda ne yoktu ki… Tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastýrma... Canýmýn çektiði hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek, bir bir týkladým. Her týkladýðým yiyecek benim buzdolabýna üstten dolmaya baþladý. Buzdolabýný süper marketten aðzýna kadar doldurdum. Sevincimden havalara zýplýyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel þey diyordum. Birden aklýma bu yiyeceklerin parasýný vermediðim geldi. Doldurduðum o yiyeceklerin hesabýný yapmaya baþladým. Ortaya çýkan toplam rakamýn maaþýmý kat kat aþtýðýný gördüm Hanýmýn seslenmesiyle tatlý düþten uyandýðým zaman durmadan elimin aðzýma gittiðini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldýðýný gördüm... Yazýlan bu tutanak okunmasý için kendisine verildi. Okudu. Yazýlanlarýn hakiki arzularý olduðunun bildirilmesi üzerine altý tarafýmýzdan imzalandý ve mühürlendi.
1 ARALIK 2000
Ýki bin yýlý Aralýk ayýnýn birinci günü
T.C.
BAFRA ÝKÝNCÝ NOTERÝ
NÝLGÜN KURT
RESMÝ MÜHÜR VE ÝMZA
ASLININ AYNIDIR
NO:1 6 8 6 2
1 ARALIK 2000




HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ÞAÝRÝ
REKLÂM YAZARI
(EÐÝTÝMCÝ-GAZETECÝ)

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.