MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

**YAZMAYACAĞIM***
merhabaikigözüm

**YAZMAYACAĞIM***




YAZMAYACAÐIM…
Bir an için bir çocuðun gözleri oldum,aradým o güzellikleri.Gezdim dolaþtým insanlarýmýn arasýnda.çok uðraþtým görmeyi ama yoktu o çocuk gözleriyle görmek istediðim saf temiz duygular.
Bir ananýn yüreði oldum girdim insanlarýmýn arasýna taþýdýðým o duygularý görmek için.Bir ananýn yüreði olarak çok dolaþtým,çok uðraþtým bulmak için:sevgiyi,sevmeyi,þefkati,baðlýlýðý,hasreti,özlemi.Bir ananýn yüreði oldum bütün bunlarý aradým,ama yoktu aradýklarým yurdum insanýnýn yüreklerinde.
Bir baba yüreði oldum,deneyimli,anlýnda yýllarýn oluþturduðu çizgileri olan,yaþamýn her alanýnda yaþamýþ olan bir babanýn yüreði.Gezdim insnlarýmýn arasýnda:ders almýþlarmý geçmiþlerinden,yeni þeyler eklemiþlermi geçmiþteki deneyimlerine,çoðaltabilmiþler mi bilgi birikimlerini,yarýna hazýrlanmýþlar mý,gelecek için hazýrlýklarý varmý diye.Aradým aradým da bulamadým aradýklarýmý.Elleri nasýrlý,alný çizgi,çizgi babamýn yüreðindekilerini,o deneyimli bilgilerini.
Sanki Kerem’ler-Aslý’lar,Leyla’lar ve Mecnun’larýn sevgi dolu aþklarý yaþanmamýþtý hikaye daðarcýklarýmýzda.sanki inandýklarý özgürlük için,demokrasi için daraðacýna gidilmemiþti bu yaþadýðýmýz toplumda.
Gezdim dolaþtým aþký bulmak için,bulmak için uðruna ölümlere gidilen Özgürlük kavramýný-demokrasi kavramýný-baðýmsýzlýk kavramýný gerçek anlamlarýyla..
Çok aradým ve içleri boþaltýlmýþ gördüm daðlarý deldiren o inançlarý,o deðerleri bireysel çýkarlarý için kullananlar gördüm sadece gezdikçe insanlarýmýn arasýnda.Bulamadým umduklarýmý..
Þimdi ben aþký anlatan
Þimdi ben özgürlüðü anlatan,
Þimdi ben demokrasiyi-eþitliði anlatan
Þimdi ben barýþý-kardeþliði anlatan,dayanýþma duygularýný yansýtan þiirleri nasýl yazayým ki.Kutsal bildiðim tüm deðerlerin içi boþaltýlmýþ durumda.
Ýþte ben onun içindir ki isyan ediyorum.Yazmamaya karar verdim bir kere.Bu isyaným yurdum insanýnýn vurdum duymazlýlýðýnadýr.Bu isyaným devam edecektir taki o deðerlerimize sahip çýklýncaya kadar,hayatýn her alanýnda o deðerlerle kucaklaþýncaya kadar….YAZMAYACAÐIM..

Fikri Küçükukur


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.