MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

...ALEVILIGIN ÖZÜ...
SEVDAMDENIZ

...ALEVILIGIN ÖZÜ...



Bütün alemlerin Rabbi olan Allah-u Teala´ya, Selam ve selameti insanlarin en hayirlisi olan Hz. Muhammed´e ve onun pak, pakize olan Ehl-i Beytine ve onlarin ehline olsun.
Konuma Bakara Suresi Ayet 158 mealiyle girmek istiyorum. Buyurur ki, " Siz deyin ki biz Allah`in emriyle yaratildik ve yine ona dönecegiz." demistir.
Bu varligimizin olmasi, nasil ki O yüce yarataninsa en sonunda ona donmemiz de onun bilgisi dahilindedir,
Inanan insanlar olarak bizim gorevimiz Allah-u (c.c.) nin hakkaniyetine O`nun gönderdigi peygamberlerine, kitaplarina, meleklerine ahiret günune, ahrette hesaba tabi tutulacagimiza inanmamiz gerekmektedir. Allah-u Teala, Hz, Muhammed`i bütün insanlik alemi icin güzellikleri tamamlamak icin göndermistir. O`nun Ehl-i Beyti onlarin sahabileri en guzel örneklerle bu güzellikleri yasamislar ve yasatmislardir.
Hz. Muhammed`e ümmeti, Kur`an-i Kerim-i ilahi kitabi ve Hz. Muhammed`in Ehl-i Beytine gönül vermis, bir Alevi olarak düsündüm ki nasil gercek bir alevi olabiliriz, diyelim ki yalancilarla yalanci, inkarcilarla inkarci olsak acaba bu halimizle, biz Ehl-i Beyt dostuyuz, Biz Alev-iyiz desek, Hz. Muhammed efendimiz ve onun soyu Ehl-i Beyti bizi bu halimizle dost olarak kabul ederler mi?
Ancak Imam-i Cafer-i Sadik (a.s.) dan bir hadisle bahsedecegim: Buyurmuslar ki: " Iyi is herkes icin iyidir. ama bizi sevenler icin daha iyidir. Kötü is herkes icin kötüdür. ama bizi sevenler icin daha da kötüdür. Gelin amelinizle bize kir olmayin, Iyi amel isleyerek bize zinnet olun."
Hz. Ali efendimizde bir hadisinde: " Dünya imtihan icindir, Ahiret`se hesap günüdür."
Öyle ise bizlere gönderilen aramizda dolasan münafiklari ve casuslari iyi tanimaliyiz, bunlari aramizdan atmaliyiz, yillardan beri mahvoluyoruz, Kur`an ve Ehl-i Beyt bize yeter diyelim, On iki Imam`in ameline uyalim, Kur`an`a uymayan ameller bizim amellerimiz degildir,
Anlatmaya calistigim bir tek ölcü vardir. Kur`an-i Kerim ´ölcüsu. Peygamberimizin ve Ehl-i Beyti`nin hayatlari ise saglamasidir.
Böyle bir yaziyi kaleme almama vesile olan, Edebiyat defterinde siirlerin oldugu yerde Alevilik
ile ilgili yazi veya bir kac kelime yazi ekleniyor, sözde aleviligini yasadigini sanan insanlarimiz aleviligin bu kadar bilgisizlik ve cahil gibi gosteriliyor olmasi beni bir alevi olarak derinden üzmustur.
Siz degerli siir dostlarinin affina siginarak, bu yaziyi yazma geregi duydugum icin sizlerden özür diliyorum. Hepimiz müslümaniz.
Yazida aciklamaya calistigim gibi bir yazarimizin soyledigi gibi " Alevilik Islamin Özüdür."
SEVDAMDENIZ
Saygilarimla.

ALEV-I OLMAK
Hakka giden yolun, yolcusuyuz elbet...
Imanimiz dinimiz, özümüzden gelir...
Aleviliktir ince bir konu, isle isle bitmez...
Sözün özü dilde, dini iyi bilmektir...

Aleviyim diyenler gelin canlar. fikrinizle...
Sagin solun alintisini eklemeyin adiniza...
Gercek alevilik calintisiz siirde yazida...
Gercek alevilik özünü yasayan insandir...
siiri ekleyen : SEVDAMBEYAZ

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.