MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BUGÜN YILBAŞI 2010
GÖKDERE Aşur Şahin

BUGÜN YILBAŞI 2010



BUGÜN YILBAÞI 2010

Yýl baþýný aklým erdiðin den beri kutluyoruz.
Bugün birileri isa nýn doðum günü olduðunu söylüyor ,Bizim kutladýðýmýz dönemlerde yeni bir umuda yeni bir güne adým attýðýmýz için kutluyorduk.hem isa nýn doðum günü olsa ne fark eder ki neden çarmýha gerildiðini hiç sorup öðrendik mi?!Ýsa kötü biri olsaydý bugün ülkemizde binlerce insan isa nýn adýný taþýmazlardý biz atalardan daha mý akýllýyýz?
Bizler geçmiþte peygamberin ana rahmine düþtüðünü ve doðum tarihini bilmezdik ana rahmine düþeni kim görmüþ doðduðu günün tarihini kim kaydetmiþ,peygamber doðduðunda islamiyet varmýy dý muhammed din peygamber olacaðýný kim biliyordu ?O tarihler atýldý!
Bugün bir çok insanýn doðum günü,evlilik yýl dönümü,anneler,babalar,öðretmenler, sevgililer günü vs çok günler kutlamaya baþlandý!
Bunar özel günlerdir diye kim ilan ediyor,?
Açlýk sefaletin kol gezdiði ülkede bayrammýþ seyranmýþ kime ne?
Bunlarýn duygularýyla oynamak insanlýk mý?Geçmiþte olanaksýzlýklardan dolayý bir veba hastalýðý vardý,belki de tedavisi yoktu.,
Ülkenin %90 hasat psikolojik tedaviye ihtiyacý var!Bu hastalýklar gökten zebille inmedi?Hastalýðý üreten yayan,umursamayan kim?Hasta bir insanýn yatakta kaldýrýp kalk bugün senin doðum gününü kutlayacaðýz demeleri inandýrýcýmý?,hasta bir insanýn bayramý seyraný olur mu?
Peki kim çýkardý bu günleri?
Kpitalizim,emperyalizim ve sermaye sahipleri kendi pazarýný ayakta tutmak emeðiyle geçinen insanlarýn elinde kalan son dilim ekmeðine el koymak için gün üstüne gün yaðdýrýyorlar.
Yoksul maðdur zavallý insanlarý hayatýný haciz ediyorlar,gariplerimde farkýnda deðiller kimiyle aþýk oynadýklarýný kiminle sidik yarýþýna girdiðinin farkýnda deðiller elinde kalan son taþý kime oynadýklarýný bilmiyorlar!
Yarýn geç olacak farkýnda olan duyarlý ve fedakarlar elini taþýn altýna koysun bu bir insanlýk görevidir!zalim zulüm ünü iþlerken ak eller temiz deðildir,en deðerli varlýk insandýr insan nesli tükenmesin!Bu insanlýk sanatýný koruyalým savaþalým kazandýðýmýz zaferi çocuklarýmýza armaðan edelim,araba ev,arsa,mobilyayý çocuðunda alýr yeter ki aydýnlýk bir gün kazan......2011 YILI TÜM DÜNYA EMEKÇÝLERÝNE SAVAÞSIZ BARIÞ DOLU BÝR YIL OLMASINI DÝLER SAYGILAR SUNARIM..................

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.