MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Uzay/An Zaman
İlkay Coşkun

Uzay/An Zaman


Uzay/An Zaman

ay zamaný
þavkýný süzüp uzaktan bütün gerçeðini haykýrýyor bak. serin korularda daha çok gözlere nurla doluyor. hep yeniden sessizliðe bürünüp dinlenilen sakinlikle ve kaldýrma kuvveti gizeminde duruluyor. vicdani kýyýlarda toplanan ýþýk huzmeleri evet kimilerine göre büyük bir bedendir. çevrelenen huzur savurmalý yakamoz aydýnlýðý ortada bir bedeldir. gezegenine halayýk, yataðýný temizleyen ýrmaklar gibi vefalý ve hür zamandýr. bir ayna aydýnlýða ve gül sepken dumanlýða gebelik iþte bu öz beden yurda vefa.

güneþ zamaný
gelecek hayalle mayalanýr. yorulan zaman eskitilen sevinç gibidir. acýyan taraflarýna su serp þimdi yanmak vakti. günde gün öpsün sevinçlerinden güneþ ve ay. tahterevalliden varoluþ hayata kalacak budur iþte. hangi kör dejavu örtecek bak gerçeðini. týlsýmlý ilacýný sana da içirecek. yeter ki fotosenteze yol bulsun þuasý. topraðýna taam, gözlere fer olarak aksýn geleceðine. güneþin batýdan doðma vaktine kadar yeter ki adalet istikametini ýskalamasýn. ki kovalasýn ýþýklar her bir gölgesini ve renklerle beraber kýrýlma gerçeðini önünde bulsun.

gel-git zamaný
ayný eksen boyu salýnýp hem yaklaþýr hem de uzaklaþýr gel zaman. her bir sýðýnak su getirip gergef dokuyandýr. rýhtýmlara gebe bir ömür statükodur. ekinoks ve en dakik kosmos öðretiyor bak gerçeðini. çatlaklarýna yama, üstüne örtü ve hikmete ram oluyor. tekrarýn bereketi üstünde gelene misafir gidene yol soruyor. devri daime alýþýðýz nede olsa. Ölüm kol gezerken özünde að(ýr)lamak döngüsüne þaþýrmak boþunadýr. zamanýn sessizliðinden korkarken, topraðýn hýþýrtýsý her an omuzlarýmýzda duruyor. tahterevalliden dönüþ, yeryüzünün en gerçekçi gizli örgütü iþte bu git zamaný.

Ýlkay COÞKUN
15.08.2021

Gökmavi Dergisi
Sayý 24, Aralýk 2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.