"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
Ötüken Neşriyat

Ötüken Neşriyat

• Ötüken Neşriyat Kitapları | • Ötüken Neşriyat İletişim Bilgileri | • Ötüken Neşriyat Hakkında Bilgi
Sitemizde Ötüken Neşriyat isimli yayınevine ait Toplam 1168 kitap bulunuyor.
Enver Behnan Şapolyo

Ötüken Neşriyat

"Alparslan: - Benden sonra Selçuk tahtına oğlum Melikşah geçecektir! dedi. Bütün azalar, and içerek söz verdiler. Bundan sonra Alparslan Horasan illerinden topladığı askerlerle Harzem ülkesine yürüdü. Bunların hükümet merkezlerini zapta muvaffak oldu. Harzem ülkesine oğlu Melikşah'ı vali tayin ederek ordularıyla Rey şehrine döndü. Bir ay kadar hazırlıktan sonra 1064 tarihinde büyük bir ordu ile..»»
Beşir Ayvazoğlu

Ötüken Neşriyat

Yirmi yıldır gazeteciliği yapan Beşir Ayvazoğlu, 1987-1997 yılları arasında Tercüman, Türkiye ve Zaman gibi gazetelerle çeşitli dergilerde yayımlanmış yazılarından unutulmasını istemediklerini yayımlandıkları tarihleri esas alarak kronolojik sırayla sunuyor. Türkiye`nin son on yıllık kültür hayatına ışık tutan ve bir çeşit günlük niteliği de taşıyan bu kitapta, devam ederek değişmek, değişerek dev..»»
Beşir Ayvazoğlu

Ötüken Neşriyat

Altın Kapı, kültürümüzün göz kamaştırıcı dünyasına açılır. Bütün yazarlık hayatının bu kapıyı aralayıp arkasındakileri görme ve gösterme çabasından ibaret olduğunu söyleyen Beşir Ayvazoğlu, Altın Kapı'da da okuyucularıyla birlikte zevkli bir zaman yolculuğuna çıkıyor. Bu kitabı okursanız, içinden geldiğiniz tarihi ve kültürü daha çok sevecek, kendinizi daha yerli hissedeceksiniz. (Arka Kapak) ..»»
Beşir Ayvazoğlu

Ötüken Neşriyat

Altın Kapı, kültürümüzün göz kamaştırıcı dünyasına açılır. Bütün yazarlık hayatının bu kapıyı aralayıp arkasındakileri görme ve gösterme çabasından ibaret olduğunu söyleyen Beşir Ayvazoğlu, Altın Kapı'da da okuyucularıyla birlikte zevkli bir zaman yolculuğuna çıkıyor. Bu kitabı, okursanız, içinden geldiğiniz tarihi ve kültürü daha çok sevecek, kendinizi daha yerli hissedeceksiniz.  »»
Ahmet Turan Alkan

Ötüken Neşriyat

Üniversite yılları sayılmazsa hep Sivas`ta yaşamış ve sevdiği şehri bütün hurda teferruatı ile tanımış bir aydın olan Ahmet Turan Alkan, folklorla sınırlı kalmayıp Türkiye`de yaşanan büyük değişmeyi Sivas bazında incelemiş olmak bakımından diğer şehir tarihçilerinden ayrılır.

Altıncı Şehir, bu bakımdan sadece Sivas`ın değil, bütün Türkiye`nin hikâyesidir.»»

Ebüssüreyya Sami

Ötüken Neşriyat

1881-1908 arası dilimize 55 polisiye roman çevrilmiştir; bunların büyük kısmı melodram yapılı Fransız polisiye romanlarıdır. Ancak II. Meşrutiyet’in ilanından sonra Türk okuru çeviri polisiye roman bombardımanına tutulmuş ve bu romanlar okuyucu katında büyük bir ilgi görmüştür. Bu çeviri romanların kahramanları bir dizi halinde maceraları anlatılan aynı kişilerdir. Bu diziler öyle ilgi görmüştür k..»»
Mehmet Saffet Sarıkaya

Ötüken Neşriyat

Yusuf Ziya Yörükan

Ötüken Neşriyat

"Prof. Dr. Yusuf Ziya Yörükân, 1923 yılından vefat ettiği 1954 yılına kadar, pek çok akademik kuruluşta çeşitli görevler almış bir ilim adamıdır. Akademik hayatına, 1923 yılında, Sahn Medresesi Kısm-ı Âlîsi'nde Felsefe, Terbiye ve İçtimaiyat dersleri okutmakla başlamıştır. Mütehassısîn Medresesi'nde Felsefe Tarihi, Dârü'l-Fünun İlâhiyat Fakültesi'nde Hâl-i Hazırda İslâm Mezhepleri ile Akvam-ı İs..»»
Yusuf Ziya Yörükan

Ötüken Neşriyat

Dârü'l-Fünun İlahiyat Fakültesi'nde ihdas ettiği ve okuttuğu Akvam-ı İslâmiyye Etnografyası dersleriyle ve ayrıca Alevîler ve Tahtacılar üzerinde yaptığı saha araştırmalarıyla yazar, Kültürel Antropoloji'nin bağımsız bir ilim olarak kurulmasına yardımcı olmuştur, Alevîlik konusunda yapmış olduğu araştırmalar, ilk defa Hayat mecmuasında (22 Kânunuevvel 1927), bir yıl kadar sonra da Darü'l-Fünun İlâ..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız