Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
Lotus Yayınevi

Lotus Yayınevi

• Lotus Yayınevi Kitapları | • Lotus Yayınevi İletişim Bilgileri | • Lotus Yayınevi Hakkında Bilgi
Sitemizde Lotus Yayınevi isimli yayınevine ait Toplam 104 kitap bulunuyor.
Mustafa Gündüz

Lotus Yayınevi

Tanzimat yıllarında oluşmaya başlayan Batıcı, Türkçü ve İslâmcı paradigmalar, kültürel ve bilimsel miraslarını işleyerek, en yüksek düzeyini 2. Meşrutiyet döneminde oluşturmuştur. Bu ideolojilerin en yüksek düzeyde sözcülüğünü yapan basın ürünlerinin başında, İçtihad, Sebilür-Reşad ve Türk Yurdu dergileri gelmektedir. Bu dergiler siyasî özelliklerinin yanı sıra, dönemin toplum sorunlarına tanık..»»
Güvener Işık

Lotus Yayınevi

Işık, itleri hem bura dağlarında hem de uzak dağlarda koyun ve keçi ile birlikte, bizle sürü yayarak inceledi. Yaşar Karagönlü, Çoban, koyun, keçi ve Yörük İti yetiştiricisi, Denizli  Anadolu çoban köpeklerini, bu kadar çok açıdan ve objektif bakarak tanıtabilen bu kitabın Türkiye´de ve uluslararası arenadaki ender kitaplardan birisi olması çok doğal. Çünkü kitap, yaklaşık otuz yıllık izlem, sa..»»
William Gifford Palgrave

Lotus Yayınevi

Uzun yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Orta Doğu, Avrupalılar tarafından sürekli mercek altında tutulmuştur. Başlangıçta bu faaliyetler misyonerler vasıtası ile gerçekleştirilmiş ve elde edilen başarının daha da ileriye götürülmesi için onların yöntemleri ve amaçları değiştirilerek kullanılmaya devam edilmiştir . Özellikle 19. Yüzyılın başından itibaren "bu topraklarda yaşayan ..»»
Marie-Henri Beyle Stendhal

Lotus Yayınevi

Şimdi Stendhal okuyalım seninle. Kitabın adı: “Aşk Üstüne”. Stendhal yaman bir yazar. Yalınkılıç bir üslubu var: tok ve parıltılı. Kitap her şeye rağmen bir jurnal. Yaşayan, yaralanan bir fikir adamının jurnali. Ona göre sevmek, bütün hayal gücümüzü harekete geçirmek. - Cemil Meriç -Stendhal her şeyden önce bir psikologdur. Aşkı onun kadar doğru tarif eden başka birini tanımıyorum. - Emile Z..»»
Stendhal

Lotus Yayınevi

"Kayıtsız olmak için elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum. Söyleyecek çok fazla şeyi olduğunu zanneden kalbime, sessizliği kabul ettirmek istiyorum. Bütünüyle bir gerçeği kağıda döktüğümü zannettiğimde, aslında bir iç çekişten başka bir şey yazamadığım korkusuna kapılıyorum."

Salzburg`un tuz yataklarından birine, kışın etkisiyle yaprakları dökülmüş bir ağaç dalı atılır. Yatağın derinliğin..»»

Murat Saraçlı

Lotus Yayınevi

Murat Saraçlı'nın Avrupa Birliği ve Türkiye'de Azınlıklar başlıklı çalışması Türkiye'nin en temel problemi olan kürt sorununa akl-ı selimle yaklaşmak için başlangıç niteliğinde okunması gereken çalışmaların başında gelir.»»
Remzi Demir

Lotus Yayınevi

Doğu’da (İslâm Dünyası’nda) yaşanan ve İlim’den Bilim’e giden süreç ile Batı’da (Hıristiyan Dünyası’nda) yaşanan ve Scientia’dan Science’a giden süreç arasında önemli bir ölçüde farklılık vardır ve Birinci Süreç yeterince aydınlatılamadığı halde, İkinci Süreç aşağı yukarı bütün boyutlarıyla incelenmiş ve tartışılmış, hatta bu sürecin işleyiş biçimine ilişkin çok ayrıntılı bazı açıklama modelleri g..»»
Remzi Demir

Lotus Yayınevi

Düşünce tarihimizi ve bunun bir kısmı olan bilim tarihimizi, geçmişin iyi-kötü belirgin bir resmini sunacak bir paradigma üzerinden okumaksızın tam olarak anlamak mümkün değildir. Bugüne kadar ya belirgin bir paradigma teşkil edilmemiş [bunun için hiç uğraşılmamış] ya da geçmiş, “Türk Tarih Tezi” ve “Türk-İslam Sentezi” olarak adlandırılan kimlik temelli ideolojiler üzerinden okunmaya çalışılmı..»»
Remzi Demir

Lotus Yayınevi

Türk Bilim Tarihi araştırmacılığının ve yazıcılığının geçmişi aşağı yukarı XIX. yüzyılın son çeyreğine kadar uzanmaktadır. Ömer Subhî Bey ile Mehmed Nûrî Bey’in Mü’essisîn-i Fünûn’u (Bilimlerin Kurucuları, Birinci Cilt, Birinci Kısım, İstanbul 1885) ile Hüseyin Remzi Bey’in Târîh-i Tıbb’ını (Tıp Tarihi, İstanbul 1886) bu çalışmaların ilk mahsulleri arasında anmak gerekir. Ancak bilim tarihçiliğ..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   6   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız