ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Hüma Efkan

Hüma Efkan

17.3.2019 12:43:19

Merhaba şairim. Ben antoloji sayfasının hazırladığı kolayda yazıları kopyala yapıştırla yorumlamayacağım. Ki sivri dilli oluşum hasebiyle birçok dostuma, arkadaşıma yorum yapmaktan da çekiniyor, korkuyorum! Bunun sebebi ise, eleştiriye açık bir toplum olmayışımızdandır! Ne var ki, son zamanlarda demeyeceğim! Uzun zamandır antoloji sayfalarında okuduğum en güzel şiir olduğunu da söylemek zorundayım.
Lütfen bu söylediklerimi bir iltifat olarak algılamayın. Çünkü birilerine yaptığınız haksız iltifat; edileni değil, edeni küçük düşürür!
Hececi şair değilim. Lakin bu hece şiiri bilmediğimden değil, tarzımı serbest nazımlı şiirlerden yana kullandığımdandır!
Genelde, ya da okuduğum şiirlere pek de yorum yapmak istemiyorum. Sebebi ise, sivri dilli olmanın yanı sıra, 130 kelimeyle sınırlı, sokak diliyle yazılmış şiirleri yok saymış, edebiyat dışında tutuşumdan kaynaklıdır! Ki şiir adı altında yazılan bu sözde şiirlere yorum yaptığımda tepkiyle karşılaşıyor olmamdandır!
Zaman zaman şiir adı altında paylaşılan yazılara birçok şair dostumuz alkış tutuyor, haksız payeler vererek kendisini inkara düşüyor. Dolayısıyla o yazının sahibi de kendisini şair zannederek gerçek şairlerin gün yüzüne çıkmasına engel oluyor! Bu yüzdendir ki, ülkemizde son kırk yıldır şair yetişmedi yakınmalarıyla yayın evleri de şiir kitaplarına sıcak bakmıyor!
Bu okuduğum şiir ise; yeniden doğuşun bir destanı olacak nitelikteydi. Vatan aşkı ve edebi sözcüklerle süslenmiş bu güzel şiirden dolayı yüreğinizden öpüyor, daha nize destanlar, nice şiirler yazmanız dileğiyle kutluyorum!
Bu iki satır bile aforizma değerinde bir söylemdir!
“Yine kalkarız elbet, eğilme dik dur Türk’üm!
Yine çizmeyi giyip, gelecek Atatürk’üm!” Şair dediğin kişi de böylesi bir vatanseverlikle destanlaşır!
Şair dediğin kişi, yiğit olur er olur!
Giydi mi o kaskını, dili çok keskin olur!
Uğramışsa ki yurdu, ihanet sarmalına;
Soluyarak burnundan, aslan gibi dik durur!

Saygılar şairim…

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.