ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Rampaların Ustası

Rampaların Ustası

17.12.2015 18:45:13

" Bir keresinde şöyle demiştim;

Hayal kuran şairler ile rüya gören şairler diye bir tasnifde bulunursak ve şiirleri de hayali ya da rü'yevî diye ayırırsak sanırım tam da bu şiirin altında çok doğru bir düşünceye temas etmiş olacağız..

Şiir boyunca bir hayal kuran adam var görüntüsü olsa da yanıldığımızı anlıyoruz şiirin bitişiyle. Rüya ürünü bir şiir. Zira çocukluğumuza döndüğümüzde ve çocukluğumuzun düşlerini yeniden yaşadığımızda artık bir rüyadayızıdır. Hayalden çok öte bir yerdeyizdir, gerçeğin en yakıcı ve en ulaşılmaz yerindeyizidir çünkü..

Neden hayal ve rüya diye ayırdık; çünkü hayal bilniç işidir, rüya ise bilinçten uzaklaştığımız anın ürünüdür.. Bu şiir hayal yoluyla nakledilmiş olsa bile, hayat çarpıtılmadan ve mübalağasız sunulmuş; tıpkı rüya gibi. Rüyada abartılı bir bilinçötesi yaşam biçimi yok mu ?,!.. vardır elbette ama bu irade dışı gelişen bir olay olduğundan inandırcılığı ve etkisi de o oranda şiddetli olur..

Hayal yoluyla çocukluğunuzu anlattığınızda nesre müracaat etmeniz lazım, etmeseniz bile nesirin girdabı gelir sizi bulur ama rüyadaysanız, iş değişir.. Şiir sizi alır alemleri gezdirir ve geri getirir..siz gidip gelmezsiniz hayaldeki gibi..


Cömert Yılmaz iyi ve doğru rüya görüyor...

Selam ona.."

Şiir Bilgi

Cömert Yılmaz

Cömert Yılmaz

Doksandokuz


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.