Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Bayar Özgündüz
Bayar Özgündüz

Güle Benziyor

Yorum

Güle Benziyor

( 1 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

952

Okunma

Güle Benziyor

Saçları rengini Güneşten almış,
Endamı ipekten şala benziyor.
Yanakları allı gözleri yeşil,
Ruhumu okşayan güle benziyor.

Beynimde fırtına kalbimde sızı,
Unutmak mümkünmü o melek yüzü
Seni çok sevmiştim komşumun kızı
Sensiz bu sokakaklar çöle benziyor

Ben türkü söylerdim çalardı sazı,
Sanırdım o benim anlımda yazı,
Yanında gördüğüm oğluyla,kızı,
O şimdi yad olmuş el-e benziyor.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Güle benziyor Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güle benziyor şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Güle Benziyor şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ahmet  Karakılıç
Ahmet Karakılıç, @ahmetkarakilic
18.10.2015 23:17:57
yüreğine kalemine sağlık hocam
Adnan Can
Adnan Can, @adnancan
18.10.2015 17:09:45

evleriniz karşı karşı, kalbinde onun aşkı diyecektim ki, karşıma çıktı oğluyla kızı

en çok aşık olunanlardır onlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL