Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Gün Ay Uysal
Gün Ay Uysal

İZ- MİR- İM

Yorum

İZ- MİR- İM

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1148

Okunma

İZ- MİR- İM



Bir Roman,
hasır sepeti dolu nergis
Simitçi gevrek satar.

Üzüm yaprağı
Mandalina kabuğu
İzmir’im kokar.

Yosunlu kayadan kına,
Papatyadan taçlar
Terlikli güzelleri prenses kılar.

Çiklemen demetleri
Kaya dibinde evleri.
El kadar çocuklar
Bulut rengi sayfalar...

İzmir’dir yağmur yağar,
İzmir’im bahar kokar.

Bir Ege mavisi
Laka Deresi’nin ezgisi
Uçurtmamın süsleri
İzmir’i çağlar.

Çiğdem çitleyen
kızların neşesi
Gecenin düşünü saklar.

Zeytinlikiçi, ağaç kökleri
Bahçe duvarında hanımeli
Sarmaşık gülleri - olsun dikenli -
Bembeyaz hasret kokar.

26.12.2014- Erbaa
Gün Ay UYSAL

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

İz- mir- im Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İz- mir- im şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İZ- MİR- İM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL