Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
KURULTAY
KURULTAY

TEKİRDAĞ ZİNDANLARI

Yorum

TEKİRDAĞ ZİNDANLARI

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1256

Okunma

TEKİRDAĞ ZİNDANLARI

TEKİRDAĞ ZİNDANLARI

KILIÇ OZAN’A İTHAFEN

Tekirdağın o kara zindanları
Gönlümdeki nefretleri öldürdü.
Mâtem tutup sayarken hicranları
Ruhum bedende bir can-ı söndürdü.

Saydım aşkın saplanmış hançerini
Umudu hasretin içine ektim.
Kırdım artık Sânemin mâbedini
Zindan da hücreme bir fidan diktim.

Kutlu yüce dâva, "yâr" derdi bana
O katran geceler ruhtan âzâde.
Zindan da bu Dünya dar geldi bana
O yüzdendir ruhum, ince ve sâde.

Mahzende çınlar türküler sevdâlı
Unuttular! deli Leyla’ya döndük.
Avluda çınar kuşları edâlı
Aşka mahkum Mecnunlar gibi öldük.
..........

K.Kurultay

NOT: Türkmen Alevisi Halk Ozanı KILIÇ OZAN 7.5 yıl süren hapis hayatından sonra özgürlüğüne kavuştu.
ERGENEKON terör örgütü suçlamasıyla haksız yere 7.5 yıl zindanlarda yatan OZAN’a aramıza hoş geldiniz diyorum.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Tekirdağ zindanları Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Tekirdağ zindanları şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TEKİRDAĞ ZİNDANLARI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL