Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Mustafa Cilasun
Mustafa Cilasun

Sevdiğinde Hiç Olmaktır

Yorum

Sevdiğinde Hiç Olmaktır

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

763

Okunma

Sevdiğinde Hiç Olmaktır

Sevdiğinde Hiç Olmaktır




Yar…
Sensizlik
Ne müthiş bir hicran
Bilmem ki hangi sevdayı ansam
Yüreğime hüzün zerk eden sessizliği aralasam

Ancak
Seninle anladım
Hasretin dağlayan nar olduğunu
Firkatleştikçe ruhumun kopmalar yaşadığını
Gözler bırakırken, sineye boran dokunduğunu

Çıkarım
Dağlara, ıssız yamaçlara
Dinlerim ruhuma seslenen sezgileri
Düşler, düşünmek isterim, umut bahtiyarlığını
Sabrın, ihsanın, ihlâsın, şiarın unutulmayacağını

İnsan
Çile çektiğini sanıyor
Gerçek çileyi hakkıyla kavrayamıyor
Bir zaman sona hemen umutlardan kopuyor
Yaprak misali sararıp soluyor, sahibini unutuyor

Aşk
Sevdiğinde hiç olmaktır
Hak ve hakikat şiarından kaçmamaktır
İrfan farkıyla yaşamanın idrakiyle bakmaktır
Nefsin için değil, ihlâs üzere haşyetle kul olmaktır

Mustafa Cilasun

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Sevdiğinde hiç olmaktır Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sevdiğinde hiç olmaktır şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevdiğinde Hiç Olmaktır şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL