Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
mem-o
mem-o

Martılar Uçarken

Yorum

Martılar Uçarken

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1758

Okunma

Martılar Uçarken


Aradan ne kadar zaman geçmişti bilmiyorum ondan birşey duymayalı.

Cornwall’dan aldığım bir mektupta,
Artık burdayım, kaçak da sayılmıyorum,
yabancı da görmüyorlar beni
diğer insanlar gibi...

Çalışıyorum, dişimi de yaptırdım, iyi sayılırım diye yazıyordu.
Ve devam ediyor,
Deniz kenarında küçük bir kasabada kalıyorum.
Kasaba bir kaç tepeden oluşuyor. Bu kasabayı çok sevdim. Buranın inanılmaz güzel bir iklimi var. Bu yüzden palmiye ağaçları şehrin her yerinde. Bu ayrı bir sıcaklık yansıtıyor.
ve
Martılar uçuyor her yana.
Zamanım olduğunda yüksek bir yere oturup uzun uzun seyrediyorum denizi. O zaman içimde bir hafiflik oluşmakta olduğunu hissediyorum. Sonra çocukluğum, gençliğim ve şu hayat hakkında dalıp gidiyorum.

Sanki bir martı hayaliyle uçuyorum denizin üstüne üstüne.
İşte o zaman, ne olacak sorusu kayboluyor.
Tepemden denize doğru uçan martılar alıpta götürüyorlar bu soruyu.

En son cümlesi şöyleydi «Sade özlemini çektiğim bazı şeyler ve bazı insanlar var, buna da katlanmam gerek» diye yazıyordu.

Kendime geldiğimde bana birşeyler sormuş olduklarını ve cevap beklediklerini anladım. Ama ne sormuş olduklarını duymamıştım. Rastgele konuşmaya başladım.
Konuşoyordum, sanki konuşan ben değildim de içimden başka biri benim yerime konuşuyordu. Konuşmamın hiç anlaşılmadığını yüz ifadelerinden anlıyordum.

Bir ara sustum. Başımı dışarı doğru çevirdim. Sokak lambası çok küçük bir yeri ışıtıyordu. Hala kar yağıyordu ve başka bir şey seçmek mümkün değildi.

mehmet tekerek




 
 

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Martılar uçarken Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Martılar uçarken şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Martılar Uçarken şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL