Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
avnitemiz
avnitemiz

İSKELE YIKILMIŞTI

Yorum

İSKELE YIKILMIŞTI

( 2 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1130

Okunma

İSKELE YIKILMIŞTI



Sevda bir büyük derya, gemi lazım araya,
Sığ liman sandım seni, çapalar sökülmüştü.
Çok uğraştım deryandan, çıkmak için karaya;
--Yüzme bilmezdi gönlüm, deniz de sıkılmıştı,
--Limanım ol istedim, iskele yıkılmıştı..

Yokluğun cehennemken, varlığın cennet senin,
Her zerresinde varsın şu fani bedenimin,
Dört bir yandan vurunca dalgalar serin serin;
--Yüzme bilmeyen gönlüm, deryana çakılmıştı
--Liman diye sığındım, iskele yıkılmıştı..

Ne zormuş akıntıya karşı kürek çekmesi,
Anladım ki çok sertmiş sessiz atın tekmesi,
Kaderde mi yazılır gözlerin yaş dökmesi;
--Geri dönersin sandım, gemiler yakılmıştı
--Sığınmaya yanaştım, iskele yıkılmıştı..

05.12.2013
Avni Temiz

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İskele yıkılmıştı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İskele yıkılmıştı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İSKELE YIKILMIŞTI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL