Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
m-
m-oglu

Sana ben kırılamam ki..

Yorum

Sana ben kırılamam ki..

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1617

Okunma

Sana ben kırılamam ki..

Doğduğum coğrafyanın, bana nasip olan; ekmeğini, suyunu.. harmanlayarak, ruhuma sindirdiği; edebi, huyu.. üstüme gölgesi düşen büyüklerimin; adabı, nazı.. toprağının üstüme sinen şehidinin kokusu, tozunun, bana yüklediği sorumluluk gereği; yukarıdaki dini ve felsefi şiirlerin arasına, romantik tarafımın ürünlerini yazmaktan, şimdiye kadar özellikle imtina ettim. Edebimden utanıp, sıkıldım.
Ancak; yemeğim tuzu, biberi misali.. yaratılışın; yaşamı, ritmi gereği.. çocukluğumdan çıktıktan sonra, daha yeni yeni büyürken esen; kavak yellerinin; ışıltısı, ve fısıltısı.. ile, benim de romantik duygularım ve bunların içinden, kağıdın üzerine dökülen.. şiirlerim oldu.
Ben de; yalnız; et, kemik, kandan.. değil, ürperen bir kalpten.. her öğrendiğim bir kelimeden etkilenip, genişleyen bir gönülden, dadaşlığımın ruhuma üfül-üfül üfürdüğü cesaretten ve metanetten.. etkilenerek, bazan; bulutların üstünde dolaşırken.. her şeyi tozpembe gördüğüm zamanlar ve bunların kâğıt üstüne akseden izdüşümleri de oldu. Fakat; bunları, yukarıda okuduğunuz dini ve şiirlerin manevi atmosferi içine eklemek; o atmosferi soluklayanlara irtifa kaybettirecek olmasından dolayı, şimdiye kadar yazmaktan sarf-ı nazar ettim.
Ancak; kambersiz, düğün olmaz denir ya; içinde romantik bir şiir bulunmayan kitap da, şiir kitabı olmaz.(denemez) Ben de, bu kitap ile sınırlı olan son şiirimi yazmadan sadece; romantizmime bir örnek ve bu şiir kitabına bir çeşni olsun diye, bu kitaba; kendi milattan öncemin, kendi tarihimin derinliklerinden gelen bir adet de, romantik şiirimi ekliyorum ve şimdiye kadar uhrevi havayı soluklayanlardan da peşinen özür diliyorum.
ŞARKI SÖZÜ
surprizsite.com sunar
SANA BEN KIRILAMAM Kİ

ŞİİR NO: 199 18-02-2010

Özün, sözün; güler yüzün,
Gül cemâlin, tatlı sözün;
Umman kadar, derin gözün,
Sana, ben, kırılamam ki...

Selvi dalı, fidan boylum,
Kimden gelmiş, senin huyun,
Bakmakla olmuyor doyum,
Sana, ben, kırılamam ki...

Katmer gül olsan bahçemde,
Taşısam seni, sinemde;
Şikâyet edip demem de,
Sana, ;ben, kırılamam ki...
ADANA. 1982.
Bu şiirin tüm hakları Mürsel Münevveroğlu’na aittir.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sana ben kırılamam ki.. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sana ben kırılamam ki.. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sana ben kırılamam ki.. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL