Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
iveysi
iveysi

bir isim verdiler bana

Yorum

bir isim verdiler bana

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

705

Okunma

bir isim verdiler bana

Çiçekler gibi anlaşılmayı beklemeden
sadece varlığım nedeniyle
sevilmek isterdim.

Kafatasım içinde bir gözlük
gerçeğin gözlüğü.
Görmek için bakmak ne acı…

Bir şiire başladığın an
orada iş biter,
geriye beklemek kalır.

Bir kadın tarafından içildim
ve başka bir kadın tükürdü
halıya.

Bir isim verdiler bana
bir de numara,
işini bununla gör dediler.
Adımı seçme şansım olmadı
okuluysa çok nadir,
ve işi seçmek imkansıza yakındı
çünkü iş beni seçiyordu
ve aynı şekilde kadınlar
bir süre sonra işe dönüşüyorlardı.

Bir isim verdiler bana
bir de numara
işini bununla gör dediler.
Oysa hapishanede değildim
ya da bir toplama kampında.

Yalnızca memleketimde geçen
bir isim verdiler bana,
bir de numara…
















Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir isim verdiler bana Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir isim verdiler bana şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bir isim verdiler bana şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL