Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
pomborya
pomborya

Bir umut işte

Yorum

Bir umut işte

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1020

Okunma

Bir umut işte

Bir umut işte

GELSEYDİN

Bir cemre gökyüzüne,
bir cemre de suya düşerken
bir cemre de yüreğime düşürseydin keşke
Bir çocuğun bakışlarındaki masumluk
gülüşündeki sadelik gibi.
Gelseydin bitirmeden umutlarımı
uzaklardan bakışlarımı çekmeden
Vurgunlar yemeden,
ummadan umutsuzluğu bu kalbim.
Gelseydin vapurların çığlığı,
denizin dalgalarına karışmadan
Bir seher vakti serinliği almadan güneş.
karatmadan, çökmeden umutlarıma sis.
Gece uykularım kan ter içerisinde kalmadan
Silahların gölgesinde
yağmalamadan özgürlüklerim.
Gelseydin namlularla kör ebe,
tanklarla halay başı olmadan.
Gelseydin keşke, ama gelmedin.
.Gündüz Yavuz..


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir umut işte Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir umut işte şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir umut işte şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
superbaba
superbaba, @superbaba
16.1.2013 17:36:31
5 puan verdi
Çok güzel bir çağrı...
Bu çağrıyı duyan mutlaka gelir.
Güzel şiir için kutluyorum Gündüz hanım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL