Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
umutcan58
umutcan58

Dert candan büyük

Yorum

Dert candan büyük

( 1 kişi )

2

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

990

Okunma

Dert candan büyük

Neden atıyorsun derdi içine
Yüreğin dünyadan daha mı iri
Uyma sakın sende asrın piçine
Güzele kendin yor hiç takma şeri

Sıktıkça canını candan olursun
Hakkı savunurken yurtsuz kalırsın
Kansızın birinden zılgıt alırsın
Emeği olmayanın akar mı teri

Ne insanlar gördüm aç yaşıyorlar
Semeri sırtında dert taşıyorlar
Ecelle eğersiz buluşuyorlar
Mağribe girerler hep diri diri

Dünya malı biter anlamaz nursuz
Yıkıp viran eder durmuyor huysuz
Baki sanır iblis dünyası susuz
Eli kanlı itin silinmez kiri

Deyyusluğu özü susuz içtiler
Şu dünya malına paha biçtiler
Nicesi sultanım deyip göçtüler
Gözleri kapalı canlanır feri

Fizani biliyor yer iki yüzlü
Kimi pazarlıklı cevabı sözlü
İnsanı kamilin kudreti gizli
İçinde yaşatır götürür piri

İsmail KOCA (Fizani)

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Dert candan büyük Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dert candan büyük şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dert candan büyük şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Emrullah Bedir
Emrullah Bedir, @emrullahbedir
25.11.2012 03:22:47
5 puan verdi
Siz siteden iki isim yazayım sayın Gulsen Tunckal ve söz yazarı babidim rumuzlu sayın Güler Turan isimli üyelerin bütün şiirlerini dikkatlice incelersen eminim şiir konusunda çok şey kazanırsın. Çok kişi var ancak benim edebiyatdefteri denilince aklıma gelen ilk isimler arasında bunlar yer alıyor. Ben onlardan çok şey öğrendiğim için size de tavsiye ediyorum.
Emrullah Bedir
Emrullah Bedir, @emrullahbedir
25.11.2012 03:16:01
5 puan verdi
Öncelikle şiirin çok güzel ve anlamlı. Tebrik ediyorum.
Dünya malı biter anlamaz nursuz
Yıkıp viran eder durmuyor huysuz
Baki sanır iblis dünyası susuz
Eli kanlı itin silinmez kiri
Bu dörtlükte kafiye yok, redif var. nur, huy, su kelime köklerinde u harfi sonda olmadığı için kafiye sayılmaz. -suz ekleri ise redif.

Deyyusluğu özü/ susuz içtiler
Şu dünya malına/ paha biçtiler
Nicesi sultanım/ deyip göçtüler
Gözleri kapalı/ canlanır feri
Bu dörtlük çok şık olmuş. 6+5 durakla iç, biç, göç kelimelerinin kafiyesi ile, a-a-a-b düzeninde mükemmel bir söyleyiş oluşturulmuş. "sultanım deyip" birazcık bölünmez gibi görünüyor ama o kadarcık da olur.
Sonuç olarak "İşte budur şiir". Ayrıca kullandığın kelimelerin zenginliği ve düşünce derinliği şiir bakımından engin bir potansiyele sahip olduğun izlenimi veriyor. Bu bakımdan düşünüce öyle sanıyorum ki dillere destan olacak şiirler yazacaksınız. Başarılar dilerim...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL