Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
orhanafacan
orhanafacan

VİCDANI RET'Mİ

Yorum

VİCDANI RET'Mİ

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1106

Okunma

VİCDANI RET'Mİ




Aklım olmasa da ’’vicdanı ret ’mi..’’
Eşitlik mi, hak mı, bu adalet mi!
Vatanı sevmemek bir meziyet mi?
Vatanı sevdikçe huzur bulurum.

Ömrümden on beş ay vatanım için
Toprakta kefensiz yatanım için
Tarihteki şanım, unvanım için
Gerekse bir daha asker olurum.

Doya doya havasını solurum
Güvenle yaşar, kâbussuz uyurum
Yurt’ ta, dünyada barışı korurum
Gerekse bir daha asker olurum


ORHAN AFACAN

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Vicdanı ret'mi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Vicdanı ret'mi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VİCDANI RET'Mİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
HÜSNÜ ÖNDER
HÜSNÜ ÖNDER, @husnuonder
17.12.2011 21:49:12
5 puan verdi
Ya sev, ya terket desem kim kabulederki bunları. Tek biz adamdan saydık, baş tacı ettik; ama gel görki yedikleri çanağa pislediler. Sözlerim hainlere, doğulu kardeşlerime değil.
Üstadım yüreğinize sağlık.
Selam ve saygılarımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL