Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Melik Haker
Melik Haker

Yükü Omuzlamak

Yorum

Yükü Omuzlamak

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

648

Okunma

Yükü Omuzlamak

Yükü Omuzlamak

Ey kardeşim
Alıp kendimiz vardık o güzel beldeye
Yer gök nasıl da dirilmiş vahiy sözüyle
Kalk buyrulduğu gibi Nebiye
Uyar deniyordu
Kur’an ağır yük
Bu yükü kaldıramaz dağlar bile.

Titredi insan
Doğruldu yerinden
Kalbini gece güçlendirmeliydi
Ağırdan oku diye buyruldu Kur’an
Tertil üzere oku
Harflerin sayılsın nerdeyse
Harf harf dokunsun mana kalbine.

O zaman gece ayağa kalkar
Geceyi ayağa kaldıran müslümanlar var
Gece uyanan yürek güçlenir
Gece ayakta olan gündüzün mücahididir.

Sekar nedir?
Diye sorulur,
O insanı örten maskeleri kavuran ateş
İnsanın özünü gösteren gerçek azap.
Sakın kendini
Böylesi ateş ehli olmaktan
Eylemin hakka doğru
Hakla yoğrulmak olsun
Dünya tarlasını ek
Allah’ın verdiği mühlet dolmadan.

(Aralık 2011 İstanbul)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yükü omuzlamak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yükü omuzlamak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yükü Omuzlamak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL