Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
nizamettinelma
nizamettinelma

ESKİLERDEN BİR DEMET

Yorum

ESKİLERDEN BİR DEMET

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1508

Okunma

ESKİLERDEN BİR DEMET



Hiç bir iz kalmamış geçen yıllardan
Yığın çekilmiyor olmuyor harman
Dönüm dönüm su gelirdi pınardan
Artık musluklardan akıyor şimdi

Kalmadı ki koyun kuzu meliye
Kilimleri döndürdüler halıya
Asbapları sererlerdi çalıya
Çamaşırı makine sıkıyor şimdi

Makarna çıkalı yok mantı sıkan
Kalmadı artık hiç çörek çeken
Ne un eleyen var ne tandır yakan
Ekmeği bakkal satıyor şimdi

Unuttuk hep turşuyu da küpü de
Pinniğe girerdi karda tipi de
Tavuk culluk hiç kalmadı kapıda
Civciv makineden çıkıyor şimdi

Nerdeyse yok ettik tüm geleneği
Özledik lavaşı yağlı çöreği
Sacın üzerinde pancar böreği
Vallahi burnumda tütüyor şimdi

Nizamettin ELMA

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Eskilerden bir demet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Eskilerden bir demet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ESKİLERDEN BİR DEMET şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL