Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Cu
Cundy

Menekşe Masalı

Yorum

Menekşe Masalı

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1307

Okunma

Menekşe Masalı

Aşığın hali:

Das Veilchen, sevimli küçük menekşe,
Hem ıstırap duyuyor hem de neşe.
Ardında bırakıp onca elemi,
Aşkla yad ediyor, onu ezeni.


Maşukun hali:


Çoban kız
Bir rüya görüyorum son günlerde
Her gece.
Nine
Hayırdır anlat bakalım.
Çoban kız
Zavallı menekşe ezilmiş halde;
Yine de gülümsüyor neşeyle.
Kendisin den beklenen feryat iken;
Kalbini yüce bir aşk tutuyor şen.
Ter içinde uyanıp, sitem dolu
Sözlerle anıyorum onu ezen
Zalimi ki; bihaber tutmuş yolu,
Ezip geçmiş sevimli menekşeyi,
Ah, o taş kalp asla tatmaz neşeyi!

Nine
Böyledir insanoğlu bir kez olsun,
Söver! bakmaz altına pabucunun!

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Menekşe masalı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Menekşe masalı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Menekşe Masalı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL