Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Turgut GÜLER UZDU
Turgut GÜLER UZDU

Bir Çiçek Bul

Yorum

Bir Çiçek Bul

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

998

Okunma

Bir Çiçek Bul

Bir Çiçek Bul



Vazgeçme ümidinden ey gönlüm
Taze bir çiçek bul son baharlardan
Kokla kokusunu aşkın
Sana sevgiler göndersin şafaklarda
Çok uzak diyarlardan.

Çiğ taneleri uğramasın yapraklarına
Ayazlarda hiç ama hiç üşümesin
Bir çiçek bul uzak diyarlardan
Meltemler okşasın saçlarını
Hiçbir gece umutsuzluğa düşmesin.

Bir çiçek bul son baharlardan
Renk sabit kalsın yapraklarında
Bütün kapılar dostluğa açılsın karşılıksız
İhanet olmasın sakın
Beslendiği topraklarında.

Hayat o olsun, tebessümler uçuşsun goncalarında
Say ki son demindesin bir günün
Say ki son sevdası odur
Gönlü yalnız geçen
Şu ömrünün.

Bir çiçek bul son baharlardan, çekinme
Şarkılar aşkı anlatsın sözsüz
Açıl engin denizlere ey gönlüm
Yalasın rüzgârlar aç bağrını
Hiç değilse son defa gülümsesin bu öksüz.

Turgut Uzdu


(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bir çiçek bul Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir çiçek bul şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Çiçek Bul şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Onur BİLGE
Onur BİLGE, @onurbilge
2.7.2009 13:31:11
Dilerim son olmaz. Bitişler, başlangıçlar... Tatlı bir meltem esip geçivermiş şiirinizden. Hayırlısını versin Allah. Kutluyorum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL