Önce doğruyu bilmek gerekir; doğru bilinirse yanlış da bilinir, ama önce yalnış bilinirse doğruya ulaşılamaz. farabi
Alut
Alut

Yaylada Açan Çiçeksin

Yorum

Yaylada Açan Çiçeksin

( 2 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

286

Okunma

Yaylada Açan Çiçeksin

Yaylada Açan Çiçeksin

Yaylada açan çiçeksin
Sen her mevsimden güzelsin
Sen benim tek papatyamsın
Ben seni özlemez miyim

Kimse seni kopartmasın
Kimse seni soldurmasın
Kimse seni ağlatmasın
Ben seni incitir miyim

Sen benim yayla çiçeğim
Sen benim nazlı ceylanım
Sen benim güzel mevsimim
Ben seni unutur muyum

Sana nasıl sarılmışım
Sana nasıl bağlanmışım
Sana nasıl vurulmuşum
Ben seni bırakır mıyım

Selahattin Aktaş

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Yaylada açan çiçeksin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yaylada açan çiçeksin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yaylada Açan Çiçeksin şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
7.7.2026 22:54:13
5 puan verdi
"...İster gül ister çiçek ol
İster yağmur ister sel ol
İster rüzgar ister yel ol
Yeter ki tek aşkım sen ol..." Şair sanki fikrini burada özetlemiş gibiydi. Nasıl olursan ol ama yeter ki tek benim aşkım ol diyor. Bu söz bana Fuzulinin şu sözünü hatırlattı. Fuzuliye sevmek güzel sevilmek mi? diye sorduklarında hiç tereddüt etmeden sevmek demik sebebi sorulduğunda ise insan sevdiğinden emindir ancak sevildiğinden emin olamaz demiştir. Şair de sevgildinden adeta emin olmak ister gibi ... Yeter ki tek aşkım sen ol deme ihtiyacı duymuştur.
Aşka sevgiye sevdaya dair bu samimi içten anlamlı bir o kadar da duygu yüklü mesajı net kurgusu vurgusu yerinde bu şiiri ve değerli şairi gönülden tebrik ediyor nice kalıcı şiirlerde buluşma dileğiyle esenlikler diliyorum.
Kaleminiz kavi ilhamınız daim olsun.
Sonsuz saygı sevgi ve de selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL