Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - pitigrilli
Kulfânî Nâimî
Kulfânî Nâimî

CAM ARKASI YALNIZLIKLAR

Yorum

CAM ARKASI YALNIZLIKLAR

( 2 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

94

Okunma

CAM ARKASI YALNIZLIKLAR


Dört duvarla çevrili bir özgürlük!
Suni bir vitrinin cam arkası yalnızlığı bu…
Kendi ellerimizle vurduk prangayı benliğimize
İnşa ettiğimiz esarete mahkûm ettik düşlerimizi.

Omuz omuza, ten tene yaşanılan bir gurbette
Göz göze gelmeyi çoktan unuttuk,
Kalplerimiz birbirine teğet geçti de,
Gönülden gönüle bir yol bulamadık.

Binlerce sahte maskeyle dolup taştı meydanlar,
Yaşarken hayatın kendisine pusu kurduk.
Kurgulanmış saadetlere hapsettik her şeyi;
Sırf "buradayım, yaşıyorum, mutluyum" diyebilmek için…

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Cam arkası yalnızlıklar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Cam arkası yalnızlıklar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CAM ARKASI YALNIZLIKLAR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
9.4.2026 08:43:43
5 puan verdi
Bu şiir, modern hayatın yalnızlığını ve içsel esaretimizi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Camın ardında tutsak düşmüş bir özgürlük hissi var; sahte maskeler, gösterişli hayatlar ve kaybolan gerçek bağlantılar…
“‘Omuz omuza, ten tene yaşanılan bir gurbette / Gönülden gönüle bir yol bulamadık.’ İşte en derin yalnızlık budur, görünmez zincirlerle örülmüş bir yalnızlık.”

Yüreğinize sağlık, güzel bir eser okudum. Tebrik ederim, insan ruhunun derinliklerini bu kadar net hissettirdiğiniz için minnettarım. Selam ve saygılarımla.
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
8.4.2026 23:57:38
5 puan verdi
Bazen en büyük hapishane, insanın kendi elleriyle ördüğü o görünmez duvarlardır. Bu dizelerimde; kalabalıklar içinde birbirine teğet geçen hayatları, 'varmış gibi' yapılan mutlulukları ve sahte maskelerin ardına gizlenmiş o derin gurbeti anlattım. Vitrin camlarının arkasından dünyaya bakarken, aslında ne kadar uzaklaştık birbirimizden... Gönülden gönüle giden o kadim yolları, bir 'beğeni' uğruna feda edilen samimiyeti ve sadece 'mutluyum' diyebilmek için kurulan o kurgulanmış saadetleri sorgulamak istedim. Yaşarken hayatın kendisine pusu kurduğumuz bu çağda, ruhumuzu o cam arkası yalnızlıklardan kurtarıp yeniden insana, yeniden hakikate dokunmanın özlemi içindeyim."
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL