Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- chesterfield
Hüseyin ışık76
Hüseyin ışık76

Kaçsam mı usta!!

Yorum

Kaçsam mı usta!!

( 10 kişi )

11

Yorum

19

Beğeni

5,0

Puan

166

Okunma

Kaçsam mı usta!!

..kaçsam mı usta. !!

düşmez yakamdan bilirim, müjgana asılır dermanım..
bir damlada boğulurum, kaçsam mı diyardan usta..
doğmadan asılmış usta, inceden mağrur fermanım..
bulutlar yoldaşım olur, uçsam mı diyardan usta..

bir ironi yaşar gönül, gülsem mi ağlasam mı..
bir yara belirir solda, açsam mı bağlasam mı..
geceye isyanda yaram, sevsem mi dağlasam mı..
hadi be ordan deyipte, geçsem mi diyardan usta..

ağrı döşü can kucağı, ardında bir efkar yatar..
Aras ayrılık sembolü, dertlerime katran katar..
bu ayrılık ne menemiş, kim müşteri kime satar..
kör bir şeytana uyup ta, içsem mi diyardan usta...

bir kudret gömleği giyip, zulfikarı ele alsam..
cümle mazlumlar aşkına, bir çıkılmaz düşe dalsam..
garip yüreğine erip, gaddarlara korku salsam..
puştluğu, zulmü, zalimi, biçsem mi diyardan usta..

bir efkarın koynundayım, ellerimde kan güllerim...
diyarı terktedir yürek, hasretle yanar dillerim..
başımda türlü belalar, mecnundan beter hallerim..
bir beladan bir belayı, seçsem mi diyardan usta..

Hüseyin ışık..5/3/26.....

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (10)

5.0

100% (10)

Kaçsam mı usta!! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kaçsam mı usta!! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kaçsam mı usta!! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kızılelmalım
Kızılelmalım, @kizilelmalim
7.3.2026 22:33:24
5 puan verdi
Her zaman ki gibi kendi tarzınızda gönlünüze gelen ilhamınızı bizim gibi şiir dostlarıyla paylaştığın için çok teşekkürler,selam ve sevgilerimle kalın sağlıcakla...
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
7.3.2026 12:11:07
5 puan verdi
Şiir, içsel çatışma ve çaresizlik duygusunu yoğun bir şekilde yansıtıyor. “Kaçsam mı, usta?” sorusu, hem korku hem de isyanın sembolü; her dize, yüreğin kararsızlığını ve derin efkârını hissettiriyor. Güçlü imgeler ve içtenlikle örülmüş bir içsel monolog.

Tebrikler

Saygılar hocam 📘🖊️🙏🌍🌿
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
7.3.2026 11:18:32
5 puan verdi
Gönülden dökülen bu dizeler, kadim bir efkarın ve bitmek bilmeyen bir gurbet hissinin dışavurumu gibi... Kelimelerin arasından süzülen o "gitmek mi zor, kalmak mı?" ikilemi, insanın en eski yaralarından biridir. Sitemin usta işi, hüznün ise oldukça derin.
​Özellikle "Doğmadan asılmış usta, inceden mağrur fermanım" dizesindeki kader vurgusu ve "Aras'ın ayrılık sembolü" oluşu, bu şiiri sadece kişisel bir dert yanıştan çıkarıp, coğrafyanın kaderiyle birleştirmiş.Gülsem mi ağlasam mı" ironisiyle başlayan o kararsızlık, aslında insanın kendi iç dünyasındaki sıkışmışlığı çok net özetliyor.
​Zülfikar ve mazlum vurgusu, şairin sadece kendi derdiyle değil, dünyanın adaletsizliğiyle de bir derdi olduğunu gösteriyor. Efkarın yanına "isyan" da ekleniyor.
​Geçsem mi, uçsam mı, içsem mi?" soruları aslında birer çözüm arayışı değil, gidilecek yerin olmadığını bilmenin verdiği o sancılı kabulleniş gibi duruyor.
​"Diyarı terktedir yürek, hasretle yanar dillerim..." demiştin ya; bazen insan gitmeden de gurbeti yaşar, içindeki yangın sönmedikçe hangi diyara uçsa efkarı peşinden gelir....
Güzel eserini selamlarımı üstad
neneh.
neneh., @neneh-
7.3.2026 10:10:51
5 puan verdi
Kaçışı yok kaderin günü saati bekler , yaşam ne menen çizgi duraklarda molalar.Kiminde umut vardır, kiminde ise olaylar.İster istemez insan zincire dahil olur.Mevsimi asla şaşmaz, atmosferini solur.Kaçma Usta.. aklından çıkmıyorsa seninle.En iyisi kulak ver, yürek sesini dinle.Üstadı selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
se
sedat hünker, @sedathunker
7.3.2026 09:50:55
5 puan verdi
Çok güzel şiir sevgiler saygılar selamlar sağlıcakla kal allahın selameti üstüne olsun
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
7.3.2026 06:30:13
5 puan verdi
MERHABA DEĞERLİ KALEM
Güzeldi şiir her zaman olduğu gibi
Kutladım yürekten, yalansız ve riyasız
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
Dilek Duru Günay
Dilek Duru Günay, @dilekdurugunay
7.3.2026 06:17:05
Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
sair osman dastan
sair osman dastan, @sairosmandastan
7.3.2026 02:29:00
5 puan verdi
Yüreğinize emeğinize ellerinize sağlık
Değerli kalemdaşım
Sözlerinizi büyük bir beğeniyle okudum
Kaleminiz kavi ilhamınızın daim olmadı temennisiyle
En kalbi duygularımla esenlikler dilerim.
Mehmet Kılıçel
Mehmet Kılıçel, @mehmet-kilicel
7.3.2026 00:57:34
5 puan verdi
Yüreğinize ve emeğinize sağlık hocam, tebrikler
Selam ve saygılarımla
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
7.3.2026 00:54:09
5 puan verdi
Şiir, içsel bir çatışmanın ve kararsızlığın derinliğini hissettiriyor; hem kaçma isteğini hem de mücadele etme arzusunu bir arada taşıyor. “Kaçsam mı diyardan usta” tekrarları, hem çaresizliği hem de ruhun derin düşüncelerini vurgulayan bir nakarat gibi işliyor.

Her dize, bir tercih noktasında duraklamış yüreğin sesi: bazen kaçmak, bazen direnmek… Ve her seferinde içsel bir hesaplaşma ve sorgulama var. “Bir kudret gömleği giyip, zülfikarı ele alsam, cümle mazlumlar aşkına…” kısmı ise direnişin ve adalet özleminin sembolü gibi.

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
ben YEP
ben YEP, @benyep
7.3.2026 00:52:01
5 puan verdi
Çok güzel bir şiir okudum hocam.
Saygılar...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL