Fazla yüz bulan, her dediğini yaptıran aşk bezginlik verir; (ovidius)
erhantigli
erhantigli

Umut renkli kelebek

Yorum

Umut renkli kelebek

( 4 kişi )

3

Yorum

13

Beğeni

5,0

Puan

151

Okunma

Umut renkli kelebek

Umut renkli kelebek

Mutluluğun sıcacık ekmeğini
Doya doya ye
Açlık çekme hiç
Sevginin tatlı şerbetini
Kana kana iç...
Her zaman her yerde
Konsun can dostların
Dalına yaprağına
Ballı çiçeklerine
Kuşların arıların
Özlem renkli
Umut kelebeğin
Neşeyle sevinç...
Gönlün şen olsun
Başın dinç
ERHAN TIĞLI
*

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Umut renkli kelebek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Umut renkli kelebek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Umut renkli kelebek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
7.2.2026 18:21:34
5 puan verdi
Değerli Üstadım,
"Mutluluğun sıcacık ekmeği" ve "sevginin tatlı şerbeti" gibi sıcacık, Anadolu irfanıyla harmanlanmış o güzel benzetmelerinizle gönüllere huzur serpmişsiniz.
Bir dost sofrasının samimiyetini, çiçeklere konan arıların bereketini ve umut kelebeğinin o narin sevincini mısralara ne kadar vakur ve içten nakşetmişsiniz.
Özellikle "Gönlün şen olsun, başın dinç" temenninizle, modern dünyanın karmaşasında en çok ihtiyaç duyduğumuz o dinginliği ve manevi tokluğu harika özetlemişsiniz.
Okuyan herkesin içini ısıtan, yaşama sevinci aşılayan bu aydınlık ve zarif kaleminiz için
Sizi gönülden tebrik ederim.
Emeğinize ve o derya gönlünüze sağlık....
Dost Kalem
Dost Kalem, @dostkalem1
7.2.2026 14:18:43
Kutlarım üstadım, anlam ve anlatımıyla güzel bir şiir...severek okudum.nicelerine...saygılarımla
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
7.2.2026 10:31:21
5 puan verdi
Merhaba değerli kalem
ŞİİR GÜZELDİ HER ZAMAN Kİ TAT VE DEMİNDE
Biz de okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten, yalansız ve riyasız
Nice güzelliklere, güzel şiirlere yelken açman dileklerimle
Şiirle kal, sevgiyle kal,Sağlıkla kal, hoşça kal
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL