Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
AgahEnes
AgahEnes

Anne

Yorum

Anne

( 4 kişi )

1

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

73

Okunma

Anne

Anne

BİLMİYORUM ANNE

Dünya derdi ile oldum divane
Sustuğum yerden susuyorum anne
Gördüğüm her şey geliyor bigane
Sustuğum yerden susuyorum anne

Halet-i ruhiyem olmuş keşmekeş
Astarsız yüzler buhrandan çilekeş
Okuyla vurdu beni bir kemankeş
Kandığım yerden kanıyorum anne

Nefsim ile girmişim bir cidale
Taht kurmuş kalbe, oturur nihale
Yusuf kuyusunda girdim zevale
Düştüğüm yerden düşüyorum anne

Efkarlarım bulanık oldu teşviş
Ne sultan oluverdim ne de derviş
Bu kavga niyedir? Hak ile seviş
Yandığım yerden yanıyorum anne

Ehvenişer kulsun Ey Agâh Enes
Gelip geçicidir her istek, heves
Melaki mi şeytani mi son nefes
Öldüğüm yerden ölüyorum anne

ENES KARAKAŞ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Anne Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Anne şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Anne şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
7.12.2025 02:10:31
5 puan verdi
Dünya derdi ile oldum divane' diyen bir kalbin, en samimi sığınağına, Anne'ye seslenişi... Her mısrada hissedilen o derin keşmekeş ve biganelik çok etkileyici. Özellikle 'Sustuğum yerden susuyorum anne' ve 'Düştüğüm yerden düşüyorum anne' tekrarları, teslimiyetin ve çaresizliğin ağırlığını çok güçlü yansıtıyor. Nefis mücadelesi ve Yusuf kuyusu imgeleri ise metne edebi ve manevi bir zenginlik katmış. Yoğun duygusal anlatımıyla çok başarılı bir çalışma. Tebrikler."
Paylaş
ŞİİR KÜNYE
Tarih:
7.12.2025 01:18:55
Beğeni:
10
Okunma:
73
Yorum:
1
Web Zaman Damgası
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL